De Kast geeft meer optredens

Originele bezetting vaker bij elkaar op het podium

Muzieknieuws 31-07-2007 16:12

De Friese band De Kast gaat weer optreden in de originele bezetting, dus inclusief drummer Nico Outhuijse. De groep viel in 2002 uit elkaar, maar gaf eind 2006 een - eenmalig bedoeld - concert. Dat beviel zo goed dat de band binnenkort op het Windstreken Festival in Lochem staat. Syb van der Ploeg zou al eerder weer met zijn oude band gaan optreden. "Maar toen was ik er nog niet klaar voor".

Nu zegt Van der Ploeg tegenover het ANP af en toe weer te willen gaan optreden met De Kast en sluit hij niet uit dat er binnen afzienbare tijd een nieuw album komt. De band is bekend van de nummers In nije dei en Hart van mijn gevoel.

In december 2002 gaf De Kast het laatste concert in de Amsterdam ArenA. Kort daarna besloten Syb van der Ploeg en Nico Outhuyse verder te gaan met Spanner, een nieuwe Engelstalige rockgroep.

In januari 2003 kwamen Jan Tekstra als zanger en Fokke de Jong als drummer bij de overgebleven leden van De Kast. Door een teleurstellende platenverkoop besloot De Kast in 2004 te stoppen.
zoeken
zoeken