Frank-Zappa-Straße

Berlijn geeft Zappa straatnaam

Muzieknieuws 31-07-2007 09:27

Berlijn heeft Straat 13 vernoemd naar Frank Zappa. De Frank-Zappa-Straße ligt in het voormalig communistische deel van Berlijn. In de straat staat het pand van Orwo Haus, de initiatiefnemer van de naamswijziging, die in haar pand 70 oefenruimtes huist, waar zo'n 140 bands repeteren.

De muzikanten van Orwo Haus hebben twee jaar campagne gevoerd om de wijziging erdoor te krijgen. Toen dit afgelopen weekend een feit was, werd het groots gevierd met een concert waar meer dan 2.800 mensen op af kwamen en 17 bands covers van Zappa speelden.

Orwo Haus geeft als reden voor het verzoek van de nieuwe naam "he was without taboo, musically versatile, provocative, and didn't allow himself to be captured by capitalistic enterprises." In de 300 meter lange straat in het Marzahn-district aan de oostgrens van de stad, lanceerde Orwo Hause twee jaar geleden de oefenruimtes voor jonge Europese groepen. Zappa's naam, en de internationale aandacht zijn daarom vanzelfsprekend erg welkom voor de bekendheid van het internationaal georiënteerde oefenhuis.

Bobby Zappa, Franks broer, zegt dat Zappa trots zou zijn geweest.
"I am absolutely certain that he would be very proud to have his name as an address for so many musicians."
zoeken
zoeken