Nieuwe namen Adams Drumworld festival 2007

Cindy Blackman en Gregg Bissonette in de line-up

Muzieknieuws 29-07-2007 19:21

Op zondag 16 september 2007 vindt de vierde editie plaats van het Adams Drumworld festival in Ittervoort, Nederland. Eerder meldden we al dat Gary Chaffee de eerste drummer van de line-up was, inmiddels zijn Cindy Blackman en Gregg Bissonette ook bevestigd.

Cindy Blackman heeft maar liefst zeven solo-cd's gemaakt, en vorig jaar speelde ze nog de laatste cd in van saxofoniste Tineke Postma. Deze drumster speelde onder andere bij Lenny Kravitz. Een paar andere grote namen waarmee ze speelde zijn George Benson, Joss Stone en Cassandra Wilson. Ook ontwikkelde ze in samenwerking met Zildjian een nieuwe serie bekkentassen voor de Zildjian's Artist Collection.

Gregg Bissonette
Van David Lee Roth tot Joe Satriani en van Carlos Santana tot aan Tania Maria; Gregg Bissonette is een van de meest allround drummers die er rondloopt. In 2005 bracht hij zijn vier uur durende dvd 'Musical Drumming in Different Styles' uit. De clinictour ter promotie van de dvd bracht hem naar Tolbert in Groningen. Een echte drummers-drummer die behalve goed, ook erg grappig is!

Een voorproefje van Gregg - met video's - vind je in het artikel '50% Gregg, 50% Drums'.
»» Klik hier voor beelden van Greggs Mapex-clinic.

Gary Chaffee masterclass & clinic
Gary Chaffee zal op zondag 16 september een clinic en op zaterdag 15 september een masterclass verzorgen. Voor deze masterclass kun je je opgeven via: info@drumworld.nl. De kosten bedragen € 30 per persoon, drank en lunch zijn inbegrepen. De mensen die zich opgeven krijgen van tevoren het programma gemaild.
zoeken
zoeken