Atreyu tekent contract met Roadrunner Records
Wereldwijde deal voor Brandon Saller en band
Muzieknieuws 22-07-2007 20:27
Orange County rockers Atreyu, met drummer/co-vocalist Brandon Saller in de line-up, hebben een wereldwijde deal (exclusief VS) gesloten met Roadrunner Records.Met de release van het debuutalbum ‘Suicide Notes And Butterfly Kisses’ (2002) explodeerde Atreyu de scene in, en de opvolger ‘The Curse’ (2004) bevestigde opnieuw de ambities van de band.

Toen hun derde album, ‘A Death-Grip On Yesterday’ (2006) in de Verenigde Staten in de winkels kwam, schoot de plaat meteen door naar de top 10 van de US Billboard chart.

Inmiddels zijn we enkele wereldtours, 18 miljoen MySpace-streams en 1 miljoen album verkopen (alleen al in de VS!) later: tijd voor het nieuwe album ‘Lead Sails Paper Anchor’. De nieuwe schijf verschijnt op 27 augustus. Samen met Roadrunner zal Atreyu proberen de lat nog hoger te leggen.

Atreyu bestaat naast drummer/co-vocalist Brandon Saller uit leadzanger Alex Varkatzas, gitaristen Travis Miguel en Daniel Jacobs, en Marc McKnight op bass. Names de band verklaart Varkatzas:
"Het is geweldig om bij een label te horen met uitstekende buitenlandse resultaten en met artiesten waar we respect voor hebben. De Atreyu / Roadrunner-combinatie gaat voor goede dingen zorgen, we hebben er ontzettend veel vertrouwen in!"

‘Lead Sails Paper Anchor’ is geproduceerd door Goldfinger’s John Feldmann (Good Charlotte, The Used, Lostprophets) en bevat vlammende gitaren, een beukende ritmesectie en de indrukwekkende zang waar Atreyu bekend om is. Andy Wallace (Nirvana, Slayer, Sepultura, Biffy Clyro) is verantwoordelijk voor het mixwerk.

Brandon Saller voegt toe:

“Roadrunner is altijd een steun geweest voor onze band, en het is dus geweldig om nu eindelijk deel uit te maken van de Roadrunner-familie. We doen niets liever dan de hele wereld rond reizen om shows te spelen, en nu zitten we dus bij een label die daarvoor kan zorgen!”

Atreyu zal vanaf 20 juli in de VS op tour gaan met de Family Values tour (Korn, Evanescence, Trivium, Hell Yeah) en de band hoopt voor het einde van het jaar nog international shows te spelen.

drummer links