Ortel Zomercarnaval 2007

Premiere op landelijke televisie

Muzieknieuws 17-07-2007 19:00

De 23e Straatparade van Ortel Zomercarnaval is met een lengte van 2,6 km de langste parade in de geschiedenis van het evenement. Dit jaar nemen ruim 2300 deelnemers met 22 verschillende nationaliteiten deel aan de tropische carnavalsoptocht in Rotterdam. Het van oorsprong Antilliaanse evenement gaat zondag 22 juli a.s. van start met de verkiezing van de Queen Ortel Zomercarnaval.

De Straatparade, die op 28 juli vanaf 13.00 uur door het Rotterdamse centrum loopt, kent dit jaar 36 deelnemende carnavalsgroepen en 25 praalwagens. Het evenement wordt jaarlijks bezocht door ruim 900.000 mensen en werd in 2006 uitgeroepen tot het meest succesvolle evenement én grootste jongerenevenement van Nederland.

Op zaterdag 28 juli zullen de twee podia op het Churchillplein en Coolsingel transformeren in een enorme dansvloer waar diverse artiesten op zullen treden. Het Bavaria Podium op de Coolsingel presenteert dit jaar onder meer de Surinaamse muziekformatie La Caz (14.45 uur), de befaamde Dominicaanse salsaster José Alberto ‘El Canario’ (21.00 uur) en de swingende Cubaanse band Maraca (22.45 uur). Het Churchillplein host diverse Latin DJ’s, waaronder DJ Zoontje, DJ Willy en Papa Rumba.

Jose Alberto 'El Canario' - Disculpame Senora

Het Zomercarnaval is dit jaar voor het eerst live te zien op nationale televisie. NOS Live verzorgt op vrijdag 27 juli en zaterdag 28 juli een registratie van het evenement. Het is voor het eerst dat het evenement in zijn 23-jarig bestaan live te volgen is via nationale televisie. De registratie van de Queen Election op 22 juli wordt verzorgd door TV Rijnmond.

Agenda Ortel Zomercarnaval
22 juli – Queen Election (Cruise Terminal, Rotterdam)
26 juli – Beachparty (Strand aan de Maas, Rotterdam)
27 juli – Battle of Drums (centrum Rotterdam)
28 juli – Straatparade en podiumprogrammering (centrum Rotterdam)

Meer informatie op www.zomercarnaval.com

zoeken
zoeken