Almelo meets Nashville op 10 en 11 augustus

Ex-Epica-drummer Jeroen Simons als gastmuzikant

Muzieknieuws 05-07-2007 23:30

Op vrijdag en zaterdag 10 en 11 augustus 2007 strijken country/jazz-toppers uit Nashville, USA neer in Almelo, Nederland. Op en rond het Amaliaplein geven de beroemde topmuzikanten avond- en middagconcerten. Jeroen Simons, ex-drummer van Epica, speelt als gastmuzikant mee.

Tot de grote muzikanten uit de Nashville-scene die naar Almelo komen, behoren Melanie Safka en de Hot Club of Nashville, een groep van bekende solomusici en een initiatief van country- en jazzvirtuoos Pat Bergeson en Annie Sellick. De line-up bestaat uit:

Pat Bergeson
Bergeson is gitarist, maar bovenal dé mondharmonicaspeler van de States. Hij was ruim acht jaar sideman van de legendarische Chet Atkins en heeft diverse cd's met Chet opgenomen en ook diverse songs voor hem gecomponeerd. Tevens speelt hij als studiomusicus op tientallen CD producties.

Richard Smith
Meestergitarist Richard Smith stond als op elfjarige leeftijd naast Chet Atkins. Hij speelt tegenwoordig veel concerten met Tommy Emmanuel.

Annie Sellick
Annie Sellick is een fenomenale zangeres met een geweldige uitstraling. Annie heeft diverse keren de "Best Jazz Artist Award" in Nashville gewonnen, heeft solo opgetreden met de prestigieuze Nashville Symphony en heeft cd's opgenomen met de wereldberoemde organist Joey DeFrancesco.

Dave Pomeroy
Wereldbassist Dave Pomeroy is op meer dan 350 cd-producties te horen.

Aaron Till
Violist Aaron Till is de 'coming man' in de Nashvillse studio scene.

Melanie Safka
Goede wijn behoeft geen krans. Zangeres Melanie is een wereldster met vele wereldwijde hits zoals Beautiful People en Lay Down Lay Down .

Special guest players
Naast drummer Jeroen Simons spelen ook Thomas Blug, Joscho Stephan en Gerard Boontjes als sessiemuzikant mee.

Vanaf 15.00 uur t/m 24.00 uur zijn er solo-optredens in diverse horecagelegenheden en “open air” op het Solera terras van het Theaterhotel Almelo. De avondconcerten zijn in de grote lobby van het hotel vanaf 20.00 uur met medewerking van alle artiesten.

Kaarten voor zaterdag 11 augustus vanaf 15.00 uur, idem als boven maar zonder Melanie Safka. Meer info vind je op almelomeetsnashville.com.
zoeken
zoeken