Cubop City Big Band slaat door!

Samen met Drums United op Grachtenfestival 2007

Muzieknieuws 05-07-2007 14:29

Op zondag 19 augustus 2007 zal Lucas van Merwijk met zijn Cubop City Big Band én Drums United een uniek concert geven als onderdeel van het Grachtenfestival in Amsterdam. Er zal een speciaal podium aangelegd worden aan de oever van het IJ waarop de twee groepen zullen spelen. Onder de titel de 'Cubop City Big Band slaat door', staat Lucas van Merwijk garant voor nieuw spektakel met zijn twee muziekgroepen.

Lucas van Merwijk:
"Het is een uniek project op het water en goeie combinatie van de twee groepen. We zullen speciaal voor de Cubop en Drums United gearrangeerde stukken spelen van Doudou N'Diaye Rose. Daarnaast natuurlijk ook de andere Indiase- en flamencostukken die we al doen, maar dan in combinatie met de Big Band. Het wordt heel speciaal!"

Het optreden zal op 19 augustus in de middag plaatsvinden om 15.15 uur (vertrekpunt: M-Lab, Aambeeldstraat 10 E. Neem de gratis boot 'Elvira' vanaf het Muziekgebouw aan 't IJ. Tussen 14.00 en 17.00 uur vaart de ‘Elvira’ u gratis naar de overkant! Elke 20 minuten van het Muziekgebouw aan ‘t IJ naar het M-Lab en retour.) De toegang is gratis.

Het Grachtenfestival vindt plaats van zaterdag 11 tot en met zondag 19 augustus en beleeft dit jaar haar 10-jarig jubileum. Andere slagwerkactiviteiten die je kunt gaan bekijken zijn:

Arnold Marinissen, slagwerk solo
Arnold Marinissen, een van de bekendste slagwerkers van Nederland, geeft het startschot voor Buitenspelen in de Tolhuistuin. Hij brengt een feestprogramma t.g.v. de tiende verjaardag van het Grachtenfestival. Hij zet een stevige portie slagwerk, zijn stem, een zingende zaag en twee voeten in om de stemming erin te krijgen. Met muziek van Alvarez, Xenakis, Staebler, Cage, Volans, Arnold Marinissen en met ‘Festival’ van Kees van Kooten.

Datum: zondag 12 augustus, 13.00 – 14.00 uur, Tolhuistuin

Slagwerkduo Geevers/Nijenhuis
Slagwerkduo Geevers/Nijenhuis viert het 10e Grachtenfestivaljubileum met swingende stukken en marimbaduo’s van Mauricio Kagel, Anders Koppel, Steve Reich, Minoru Miki, Maurice Ravel en Andy Pape.

Datum: zaterdag 18 augustus
13.00 uur Locatie Tolhuistuin, Badhuisweg 3
19.00 uur Locatie ponton Café ‘t Sluisje, Nieuwendammerdijk 297

Meer informatie over de locatie en het festival vind je op www.grachtenfestival.nl

zoeken
zoeken