Nueva Manteca met Arturo Sandoval

28 november in de Doelen in Rotterdam

Muzieknieuws 05-07-2007 13:41

Op woensdag 28 november zal de Nederlandse band Nueva Manteca een concert verzorgen samen met trompetist Arturo Sandoval (zie foto). Het concert vindt plaats in het kader van het Havenfestival dat in november in Rotterdam gehouden wordt. Arturo Sandoval is special guest en heeft maar liefst vier Grammy Awards, zes Billboard Awards en een Emmy Award gewonnen.

Nueva Manteca, de band waarin Lucas van Merwijk en Nils Fisher de drums en percussie voor hun rekening nemen, speelt een combinatie van Cubaanse- en Jazzmuziek. De band staat bekend om haar creatieve arrangementen van stukken die in alle stijlen uiteenlopen en staat open voor vernieuwingen. Zo speelde de band op The Hague Jazz nog samen met The Jazz Orchestra of the Concertgebouw waarbij de stukken speciaal gearrangeerd waren voor deze unieke combinatie.

Nueva Manteca heeft wereldwijd al grote successen behaalt. De band tourde en speelde onder andere al op festivals in de US, Duitsland, België, Engeland, Finland, Curacao, Canada, Trinidad & Tobago, Denemarken en Israël.

De bandleden van Nueva Manteca
Nils Fischer - percussie & bongo's
Lucas van Merwijk - drums
Jan Laurens Hartong - piano
Rik Mol - trompet
Wim Both - trompet
Ben van den Dungen - saxofoon
Ilja Reijngoud - trombone
Jeroen Vierdag - bas
zoeken
zoeken