Drie Thin Lizzy albums op komst

Muzieknieuws 04-07-2007 17:08

Begin augustus komen er maar liefst drie albums van Thin Lizzy uit. Thin Lizzy werd in 1970 opgericht door bassist/zanger Phil Lynott, gitarist Eric Bell en drummer Brian Downey. De band is een van de meest legendarische bands in de rockgeschiedenis.

Gitaristen Scott Gorham en John Sykes (Blue Murder) hebben enkele jaren geleden de band weer nieuw leven ingeblazen en treden met regelmaat op in Nederland. Tot vorig jaar zat Michael Lee op de drumkruk bij Thin Lizzy, tegenwoordig is dat het drummende rockicoon Tommy Aldridge, bekend van onder andere Ozzy Osbourne en Whitesnake.

De drie albums, die allemaal op 3 augustus uitkomen bij Universal zijn:

Thin Lizzy
Een jaar na de oprichting van de band verschijnt het debuutalbum 'Thin Lizzy' (1971). Het album is digitaal geremastered en voorzien van maar liefst negen bonustracks. De originele versie van de eerste single van The Farmer, vier songs van de New Day maxi-single en vier in 1977 geremixte en overdubbed versies van Look What The Wind Blew In, Honesty Is No Excuse, Dublin en Things Ain’t Working Out Down At The Farm

Shades Of A Blue Orphanage
'Shades Of A Blue Orphanage', is het tweede album van de band en werd uitgebracht in 1972. De band bestond nog steeds uit Phil Lynott (bas/zang), Eric Bell (gitaar) en Brian Downey (drums).

Op deze geremasterde versie staan ook negen bonustracks, waaronder de lange versie van hun eerste hit Whiskey In The Jar, drie geremixte en overdubbed versies (Buffalo Gal, Sarah, Brought Down) van de in 1977 verschenen compilatie 'The Continuing Saga Of The Aging Orphans', en vier niet eerder uitgebrachte songs van het radioprogramma The John Peel Session van 14 november 1972. (Suicide, Black Boys On The Corner, Saga Of The Ageing Orphan, Whiskey In The Jar)

Vagabonds Of The Western World – Deluxe Edition
'Vagabonds Of The Western World', Thin Lizzy’s derde en laatste album dat de band maakte voor Decca, verscheen in 1973. De Deluxe Edition van dit album bevat maar liefst 2 cd’s. Op cd1 staat natuurlijk het digitaal geremasterde album 'Vagabonds Of The Western World' plus de bonustrack Slow Blues dat in 1977 geremixed werd en waarop Gary Moore nieuwe keyboards en gitaarpartijen speelt. Ook staan er op de eerste cd een aantal A en B kanten van verschenen singles.

Op cd2 staan de BBC-radiosessies, opgenomen tussen juli 1973 en april 1974. Ook vind je daarop het 30-minuten durende BBC In Concert dat opgenomen werd op 31 juli 1973 in Golders Green Hippodrome in Londen.
zoeken
zoeken