Ilanois' dagtour 5 juli

24 optredens in 24 uur

Muzieknieuws 03-07-2007 17:45

De Friese band Ilanois gaat proberen 24 optredens in 24 uur te geven. Op donderdag 5 juli zullen de muzikanten door Nederland reizen om de single Pouring Rain te promoten. Tijdens de optredens zal de band live te horen zijn op Radio 538 (Evers Staat Op), Radio 2 (Tros Gouden Uren) en 3FM (Stenders' Eetvermaak). 's Middags staat de band live in de studio bij TMF Reaction!

De publiciteitsstunt heeft de band van drummer Gerwin Terpstra de laatste weken veel media-aandacht opgeleverd. Overal in de pers en op het internet was ruim aandacht voor hun actie. Op tmf.nl is de videoclip van “Pouring Rain” al meer dan 22.876x bekeken en de site ilanois.nl was zelfs enkele uren uit de lucht omdat de clip (te) veel bekeken werd. Ook reist er een cameraploeg mee en zal diverse pers (o.a. MusicMaker en Spits! Online) Ilanois begeleiden. Bovendien wordt er de hele dag online verslag gedaan van de optredens.

Zanger Ilan Palstra:
“We zijn nog druk bezig met erkenning van onze record-poging bij het Guinness Book Of Records. In de Indiaase stad Bangalore heeft namelijk een man 50 optredens gedaan in 48 uur op verschillende lokaties, maar wel alleen in die stad. Wij zijn echter van plan om in het hele land optredens te doen en hebben natuurlijk de nodige extra logistieke problemen hierdoor qua vervoer en met de op- en afbouw van instrumentarium en geluid. De eerste reacties zijn zeer positief te noemen, dus wij gaan ervoor. Ons debuut-album heet niet voor niets 'Do you hear me' en wij zullen met deze actie in ieder geval duidelijk overal te horen zijn!”

De dagtour start om 04:00 uur op Schiphol en eindigt om 03:00 uur in Café Scooters te Leeuwarden. Kijk voor het volledige toerschema op ilanois.nl, die de komende dagen up-to-date zal worden gehouden.

De clip van de nieuwe single Pouring Rain kun je bekijken en beluisteren op www.tmf.nl.

De gelijknamige eerste single van het debuutalbum heet 'Do You Hear Me'. Je kunt hem hieronder bekijken.

zoeken
zoeken