Meshuggah en The Dillinger Escape Plan naar Nederland

Technische metalbands naar Effenaar en Melkweg

Muzieknieuws 28-06-2007 15:45

De Zweedse technische metalband Meshuggah en de Amerikaanse mathcore band The Dillinger Escape Plan gaan in november samen op tournee. Op maandag 12 november doet de tour de Effenaar in Eindhoven aan en op woensdag 14 november spelen de bands in de Amsterdamse Melkweg.

Op 7 juli speelt Meshuggah ook op Waldrock in het Friese Burgum. De band met drummer Tomas Haake in de gelederen werkt momenteel aan een nieuw album, dat eigenlijk al in mei had moeten uitkomen. Wanneer het album in de winkel zal liggen is nog niet bekend. Op het vorig album ‘Catch 33’ uit 2005 waren de drums geprogrammeerd. Met het nieuwe album wil de inmiddels al twintig jaar actieve band weer terug naar het oude geluid en Tomas Haake heeft dan ook weer plaats genomen achter zijn drumkit.

Ook de Amerikaanse mathcore band The Dillinger Escape Plan werkt aan een nieuw album, dat ‘Ire Works’ gaat heten en in de herfst van dit jaar moet uitkomen. Op het album zal Gil Sharone te horen zijn als drummer. Sharone is bekend van de band Stolen Babies, die een combinatie van gothic rock en punk speelt. Hij vervangt drummer en mede-oprichter Chris Pennie die onlangs de band verliet om te gaan drummen bij de progressieve rockband Coheed and Cambria.

De voorverkoop van het concert in de Effenaar begint zaterdag 30 juni en kaarten voor het optreden in de Melkweg zijn vanaf 4 juli te koop.
zoeken
zoeken