Toasted: debuutalbum Herman Brood Academie

Muzieknieuws 27-06-2007 18:02

Op 26 juni 2007 vond in Ekko de cd-presentatie plaats van het debuutalbum van de Herman Brood Academie. Een album met dertien nummers, geschreven en ingespeeld door de eerstejaars leerlingen van de opleiding. Alle stijlen die de studenten vertegenwoordigen komen voor op het album. Van rock tot hiphop, en van gothic tot soul.

Alle acts hebben een dag in de Mailmen Studio's in Utrecht doorgebracht om twee nummers op te nemen. Later werd daar de beste opname van gekozen. het album is geproduceerd, gemixt en gemasterd door producer Martijn Groeneveld. De studenten hebben de gehele productie, van ontwerp, financiën tot de promotie en de uiteindelijke cd-presentatie zelf.

Frequente bezoekers van de website zullen Screaming Mike direct herkennen. Tijdens de cd-presentatie had de band, onder leiding van frontman TJ, een leuk nieuwtje: binnenkort zal Screaming Mike spelen tijdens de opnames van de populaire Twentse soap Van Jonge Leu en Oale Groond. De academie heeft kwaliteit in huis dus!

De verschillende stijlen komen op de cd ruimschoots aan bod. Verassingen op de cd zijn de soul/R&B zanger Reitze Giesbers met het nummer Sunshine en de metalband Severin met Playground.

De track listing van Toasted is als volgt:
  1. Busting Shit Up - Screaming Mike
  2. Come Back - Scarlett
  3. 18 Linx - TNT
  4. Inspiratie - AA (Anonieme Alcoholisten)
  5. No Answers - Unexpected
  6. Wees stil - Boaz
  7. Hot - Brownie Dutch
  8. Umlaut op de A - BSC vs. Rat
  9. Trackin' - Olaf Henderiks
  10. Sunshine - FRM
  11. Playground - Severin
  12. Afrika - Scorpio
  13. Little Things - Sir5

De cd is te koop via de de website van de Herman Brood Academie en binnenkort ook via de project-website, die speciaal voor het album is opgezet.
» Klik hier voor de cd-pagina.

zoeken
zoeken