Dennis Chambers & Derico Watson in de Melkweg

Muzieknieuws 26-06-2007 17:57

Zowel de Victor Wooten Band als de Mike Stern Band komen dit najaar naar de Melkweg in Amsterdam. De gelederen van de twee band staan bomvol grote namen. Bij Victor Wooten speelt Derico Watson en Mike Stern neemt Dennis Chambers mee, samen met meesterbassist Anthony Jackson.

Victor Wooten Band
Victor Wooten is zonder meer eén van de beste bassisten ter wereld. De bassist van Grammywinnaar Béla Fleck & The Flecktones staat wereldwijd bekend om zijn virtuoze vingeracrobatiek op de basgitaar, waarmee hij de meest onwaarschijnlijke basritmes kan produceren. Victor is al 3 keer op rij tot 'Bass Player of the Year' verkozen en heeft patent op eigen bastechnieken waaronder de 'open-hammer-pluck' techniek.

Line-up Victor Wooten Band
Victor Wooten (el. bass & vocals)
Regi Wooten (guitar & vocals)
Joseph Wooten (keyboards & vocals)
Derico Watson (drums)
Sandra Williams (vocals)
Anthony Wellington (el. Bass)

Datum: donderdag 25 oktober

Mike Stern Band
Met vier grammy nominaties op zijn naam, meer dan 12 studioalbums en een carrière die inmiddels in de tientallen jaren loopt, is Mike Stern met recht een van de grootsten in de jazz & fusion. In zijn jonge jaren speelde Mike Stern al met grootheden als Blood, Sweat & Tears, Billy Cobham, Jaco Pastorius en in de band van Miles Davis (waar ook Marcus Miller en Bill Evans in speelden).

In de jaren '90 werd hij tot twee keer toe gekozen tot beste jazzgitarist door de lezers van Guitar Player magazine. Zijn band bestaat uit getalenteerde muzikanten die hun sporen reeds verdiend hebben, waaronder de geniale drummer Dennis Chambers.

Line-up Mike Stern Band
Mike Stern (guitar)
Bob Franceschini (sax)
Anthony Jackson (electric bass)
Dennis Chambers (drums)

Datum: dinsdag 6 november
zoeken
zoeken