Dream Theater in oktober naar Rotterdam

Chaos in Motion World Tour 2007-2008

Muzieknieuws 26-06-2007 11:15

Na het optreden op Fields of Rock, komt Dream Theater in het najaar alweer terug naar Nederland. Tijdens hun Chaos in Motion World Tour doet Dream Theater op dinsdag 9 oktober de Rotterdamse Ahoy aan. De show wordt voorafgegaan door een optreden van special Guest Symphony X. De voorverkoop voor het concert is zaterdag 23 juni begonnen.

Dream Theater, bestaande uit gitarist John Petrucci, drummer Mike Portnoy, toetsenist Jordan Rudess, bassist John Myung en zanger James LaBrie, is opgericht midden jaren '80 en is één van de grondleggers van de huidige progressieve metalscene.

Bijna 20 jaar na hun debuutalbum, 'When Dream And Day Unite' uit 1989, heeft de band onlangs haar negende studio-album afgerond met de toepasselijke naam 'Systematic Chaos'. Ook op dit album heeft Dream Theater het virtuoze vakmanschap van de bandleden gecombineerd met invloeden uit het hele spectrum van rock en metal.

Special Guest Symphony X brengt maandag 25 juni zijn nieuwe album uit, getiteld 'Paradise Lost'. Het album klinkt harder dan de voorgaande releases en gaat terug naar de begindagen van de progressieve metalband. Met zijn heavy en agressieve gitaarriffs, pakkende vocalen en orkestrale muziekstukken is Symphony X de perfecte special guest die het publiek voorafgaand aan het concert van Dream Theater zal opwarmen.

Dream Theater & Special Guest Symphony X
Chaos in Motion World Tour 2007-2008
Dinsdag 9 oktober 2007
Ahoy, Rotterdam
Entree: € 42,50 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur
Voor meer informatie: dreamtheater.net, mojo.nl.
zoeken
zoeken