Molote's Piquete in Rainbow

Cubaanse trombonist Alberto ‘Molote’ Muñoz sluit clubseizoen

Muzieknieuws 22-06-2007 19:11

Op zaterdag 30 juni sluit club Rainbow haar seizoen af met een spetterend optreden van de Cubaanse trombonist Alberto ‘Molote’ Muñoz en zijn groep Molote Piquete: ontstaan uit maandelijkse sessies tot een acht mans formatie, die een swingende Afro-Cubaanse show neerzet. Kenmerkend zijn Molote’s eigenzinnige trombone-geluid en zijn stevige Afro-Cubaanse sound. Het repertoire van Molotes Piquete varieert van moderne son tot raggaeton, met een enkel uitstapje naar Molote’s ‘Buena Vista’-verleden.

Tijdens deze tour maakt Molote gebruik van een nieuwe zangeres: Lisi Torres. Gedurende twee jaar stelde Molote maandelijks een bezetting samen van wereldmusici, om de sfeer neer te zetten van een Cubaanse jamsessie (descarga). Uit deze rijkdom aan artiesten is een hechte club van vrienden voortgekomen: Molote’s Piquete.

Alberto ‘Molote’ Muñoz is geboren Havana, Cuba. Met het geluk op het juiste moment op de juiste plaats te zijn, en net gestart bij de Orquesta de la Radio y Televisión, werd er aan de deur geklopt: Juan de Marcos vroeg of Molote mee wilde doen aan een nieuw project. Het project werd beroemd als de Afro-Cuban All Stars en de Buena Vista Social Club.

Momenteel woont Molote in Nederland. Zijn eerst cd solo cd ‘Mucho Molote’ ontving wereldwijd goede kritieken, evenals zijn tweede cd ‘Non Stop Descarga’. Uit Molote’s cross-over projecten zijn twee bands voortgekomen: Molote’s Piquete en Black Tulip. Meer informatie vind je op: molote.nl.

De bezetting van de band
Alberto ‘Molote’ Muñoz - Cuba - lead, trombone
Lisi Torres - Cuba - zang
Bismark Castillo - Cuba - zang
Ernesto Paz - Cuba - bas
Armando Vidal - Cuba - drums & zang
Marcos Betancourt - Cuba - percussie
Remon Valles - Cuba - toetsen
Roberto Ramirez - Cuba - trompet

Het concert vindt plaats in Jazzpodium DJS aan het Grotekerksplein te Dordrecht en start om 22.00 uur. De entree bedraagt € 10,-/leden DJS € 8,-.
zoeken
zoeken