Workshops big band-spel door Lucas van Merwijk

7 juli 2007 in Dordrecht

Muzieknieuws 22-06-2007 13:12

Slagwerkwereld.com-endorser Lucas van Merwijk zal op 7 juli in Dordrecht een workshop geven over ritmesectie spel in een big band. De workshop is onderdeel van een serie workshops over het spelen in een big band. Andere muzikanten die je die dag de fijne kneepjes kunnen leren zijn Marc Bisschoff (improvisatie) en Gerrit-Jan Brinkhorst (blazersectie).

Stichting ToBe organiseert i.s.m. met de Wereld Jazz Dagen de workshops voor de verschillende onderdelen van het spelen in een big band. Op zaterdag 7 juli worden deze workshops gehouden van 15.00 tot 17.00 uur in de Popcentrale en bij de muziekschool in Dordrecht.

De sessies zijn bedoeld voor gevorderde (amateur)musici die hun spelniveau willen verbeteren en zo nog meer plezier willen beleven aan het spelen in een Big Band.

Ook muzikanten die in andere formaties spelen (jazz, latin, world) zijn natuurlijk welkom. Onder leiding van Lucas van Merwijk (drums/percussie) Gerrit-Jan Binkhorst (saxofoon/fluit) en Marc Bischoff (piano), allen musici uit de CuBop City Big Band, zullen er 3 verschillende workshops gehouden worden:

Ritmesectiespel
Ritmesectiespel door Lucas van Merwijk. Bij deze workshop draait het om de rol van de ritmesectie: arrangementen spelen, begeleiden en swingen in verschillende stijlen/opvattingen. Bedoeld voor pianisten, bassisten, drummers en gitaristen.
Locatie: Muziekschool, Munt 5, Dordrecht:

Blazerssectiespel
Blazerssectiespel door Gerrit–Jan Binkhorst. Hoe laat je de verschillende secties als een eenheid klinken. Hier komen zaken aan bod als klankkleur, intonatie, balans, maar ook articulatie en dynamiek. Bedoeld voor: trompettisten, trombonisten en saxofonisten.
Locatie: Muziekschool, Munt 5, Dordrecht:

Improvisatie en soleren
Improvisatie door Milan Bonger altsax/sopraansax. In deze workshop wordt aandacht besteed aan improvisatie. Hoe bouw je een solo op, welke ladders kun je over een akkoord spelen. Bedoeld voor iedereen die in een BigBand speelt en wil werken aan zijn solo’s.
Locatie: Popcentrale, Lijnbaan 151, Dordrecht:

Informatie over Lucas van Merwijk vind je op zijn uitgebreide artist page op Slagwerkwereld.com.

Gerrit-Jan Binkhorst speelt ondermeer Latijns-Amerikaanse muziek in de Cubop City Big Band en Rumbatá. Hij schrijft arrangementen voor deze en andere groepen. Verder geeft Gerrit-Jan workshops voor de Stichting Buitenkunst (XL-Jazz project en de Jazzwerkplaats in Den Bosch.

Milan Bonger (alt sax, sopraan sax), Etten Leur 1976
Speelde o.a. met: New Cool Collective, Zuco 103, Floris, Rose, Ivar, State of Monc, Monsieur Dubois, Canta Brasil, The Metropole Orchestra, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en de Cubop city Big Band.
Milan won de Dordtse Jazz prijs met Switchback 2001, Erasmus jazzprijs 2000 (Switchback), Exxon Mobil award 2002, Essent Award 2003(Floris, en won de finale van de Deloitte & Touche Jazzaward 2005.
Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij Jasper Blom, Ben vd Dungen en Jarmo Hoogendijk. Studeerde in 2001 cum laude af met een 10. Tegenwoordig is hij actief in State of Monc en als producer in de jazz-dance scene en is hij als docent verbonden aan de Nieuwe Veste te Breda.

Inschrijving
De kosten zijn € 40,- p.p. en voor ToBe leerlingen € 25,- p.p. Inschrijven kan via de website stichtingtobe.nl of tel.078-6133144 of per email: cboers@stichtingtobe.nl.
zoeken
zoeken