Stel de nieuwe cd's samen van Elvis en Bob Dylan

Fans bepalen de tracklisting

Muzieknieuws 22-06-2007 12:05

Twee van de grootste muzikanten aller tijden hebben een zelfde actie lopen die de fans betrekt bij het samenstellen van hun nieuwe album. Ter gelegenheid van de 30e sterfdag van Elvis Presley is er een website ingericht voor een unieke 'Dutch Collection', en ook Bob Dylan heeft een speciale website gebouwd voor zijn nieuwe release.

Bob Dylan
Op 1 oktober dit jaar verschijnt een nieuwe retrospectief van het oeuvre van Dylan: 51 nummers die ruim 40 jaar overbruggen, verdeeld over 3 cds. De fans, die de website dylan07.com bezoeken, bepalen mee hoe de uiteindelijke tracklisting eruit zal komen te zien.

Er verschijnt naast de standaard release een gelimiteerde deluxe package editie, met daarin een fotoboekje en 10 postkaarten. Tegelijkertijd zal er ook een enkele cd met een 'best of' van 'Dylan' verschijnen. De nummers op het album 'Dylan' onderschrijven eens te meer de invloed die Dylan door de jaren heen op onze pop- en muziekcultuur heeft gehad.

De exacte tracklisting is er nog niet, omdat de fans via de website dylan07.com op Dylan's songs kunnen stemmen. De website is met name een plek waar de Dylan fans hun ervaringen kunnen uitwisselen en waar regelmatig nieuws over de artiest terug te vinden is.

Binnenkort kun je er ook een foto-expositie zien met beeld van Dylanliefhebbers uit zowel de muziek, film, kunst en mode, geinspireerd door Dylan. De fans mogen hun foto's insturen en de beste zal door een vakjury worden beloond met een plekje in de expositie en een digitale camera.

Elvis Presley's Dutch Collection
Op 16 augustus 2007, de 30ste sterfdag van Elvis Presley, zal SONY BMG de ultieme Nederlandse Elvis verzamelaar uitbrengen. Uniek aan deze verzamelaar is het samenspel met de Nederlandse Elvis fan.

In samenwerking met de Nederlandse Elvis fanclub zijn 150 hits geselecteerd, waarop je kunt stemmen op de actie-website elvispresley.nl. Je maakt dan ook nog eens kans op naamsvermelding in het officiële Dutch Collection CD boekje. De 50 meest gekozen Elvis hits vormen de dubbel cd ‘Elvis The Dutch Collection.’ Je kunt de nog niet samengestelde cd alvast reserveren bij bol.com.

Op 16 augustus 2007, de 30ste sterfdag van Elvis Presley, zal 'The King' wereldwijd door vele miljoenen fans worden herdacht. Op deze dag zal het Limburgse Valkenburg a/d Geul veranderen in een Elvis-Stad en vindt bovenop de Cauberg een bijzondere muzikale ode plaats aan The King of Rock & Roll: het muziekspektakel 'Elvis & More'. Artiesten als Peter Koelewijn, de Amerikaanse Wanda Jackson en de initiatiefnemers René Shuman en Angel-Eye zullen optreden. De presentatie is in handen van TROS Radio 2-DJ Daniël Dekker.
zoeken
zoeken