Parkpop 2007

Vijf dagen feest in Den Haag

Muzieknieuws 19-06-2007 13:50

Parkpop presenteert zich dit jaar voor het eerst vier dagen eerder dan de traditionele laatste zondag van juni. Van woensdag 20 t/m zaterdag 23 juni vinden diverse activiteiten plaats in Den Haag met als grote afsluiter het festival zelf op zondag 24 juni. Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten die plaatvinden in de week voorafgaand aan het festival. En natuurlijk het programma zelf.

Woensdag 20 en vrijdag 22 juni
De woensdag- en vrijdagavond voor Parkpop staan helemaal in het teken van de voorrondes voor de Haagse XStage aan de Grote Markt. Tien aanstormende urban talenten nemen het deze avonden tegen elkaar op om de vier podiumplekken tijdens Parkpop te bemachtigen: Shock E, Hadrie, Poison Ivy, Pro-X, A-Dim,atic, Expertise, BS80, I.Paulin & M. Lambert, Kroegdichters en Black Madonna. Vanaf 20.00 uur treden de talenten op, waarna een jury hen beoordeelt. De avonden worden afgesloten met optredens van NuClear Family (20 juni, 22.15 uur) en Postman (22 juni, 22.15 uur).

Donderdag 21 juni
Op donderdagmiddag vindt om 14.00 uur in De Boterwaag in Den Haag een seminar plaats dat zich richt op de vraag ‘Wat betekent engagement voor kunstenaars/popmuzikanten anno 2007?’. Onder leiding van Jan Douwe Kroeske (programmamaker voor radio en tv) en cabaretier Leon van der Zanden, discussieert een panel van deskundigen en betrokkenen over het nut, de noodzaak en mogelijke vormen van sociaal-politiek engagement in de kunst en muziekwereld. Het panel bestaat uit Ellen Ten Damme (actrice/muzikant), Eric van Eerdenburg (directeur Lowlands Festival), Pete Philly (rapper), Lange Frans (rapper) Charlie Dee (singer-songwriter) en Han Kooreneef (tekstdichter van o.a. Borsato). Aansluitend vinden op het podium op de Grote Markt optredens plaats van Ellen ten Damme (17.30 uur), Mala Vita (19.00 uur), Heideroosjes (20.15 uur), A Balladeer (21.45 uur)

Zaterdag 23 juni 2007
Parkpop heeft dit jaar een eerste kindereditie in het Zuiderpark op zaterdag 23 juni. De line-up voor de kids is: Ch!pz, Jim, zangeres EliZe, KUS, Ko en B.E.M. (Bastiaan & Moes). Maar ook Ome Willem is te zien op Kinder Parkpop. Het evenement is in tegenstelling tot zijn grote broer Parkpop niet gratis toegankelijk. Kaarten voor het evenement kosten €10,-. Voor meer informatie: kinderparkpop.nl.

Traditiegetrouw wordt een dag voor Parkpop het festival Haags Pop Podium LIVE op de Grote Markt gehouden. Tijdens dit evenement treden vooral jonge Haagse bands op. Haags Pop Podium LIVE wordt dit jaar om 12.30 uur geopend door deelnemers van de bandcoaching van het Koorenhuis. Het Ready 2 Play bandproject in muziekcentrum Musicon heeft twee keer een plek in het festival. Naast de bandpresentatie met drie groepen is er ook een grote zangsessie met tien jonge vocalisten. Verder zijn er optredens van de winnaar van het Talent Event – waarvan de finale op vrijdag 22 juni in de Dalton Den Haag plaatsvindt - Leo Gstrein (pop/rock), All Missing Pieces (punk/rock), Esmaye (soul/pop), So What (pop/rock) en Suburbs (rock). Het festival wordt afgesloten met een preview op Parkpop door de Amerikaanse soulband The Family Stand (21.00 uur). Meer informatie: haagspopodium.nl

Zondag 24 juni 2007
De programmering van Parkpop op zondag 24 juni 2007 bestaat uit Kim Wilde, Johan, Maria Mena, Beef, Israel Vibration, Stevie Ann, Mau Mau, Members of Marvelas, Blaxtar, The Frames, The Family Stand, Marc Ford, Sweet Coffee, Air Traffic, Delinquent Habits, Mr Z., Risskant, R.O.O.O.M en de Metropole RAPsody.

Tijdens de Metropole RAPsody treedt het voltallige Metropole Orkest op met winnaars van de Haagse XStage uit 2006. Parkpop presenteert dit jaar ook een gloednieuwe jongerenhotspot in het Zuiderpark: Vestia Jong New Horizons. Het festival start om 13.00 uur in het Zuiderpark.

Dommelsch Locals Only! on Tour
Tijdens Parkpop 2007 spelen Cool Jimmy, Leine, Monokino, Monstertux, William Wixley en SneakerFreak in het kader van 'Dommelsch Locals Only! on Tour' als de beste independent bands van 2007 een semi-akoestische optreden op een intiem podium midden op het enorme Parkpop-terrein. De optredens op Parkpop vormen een onderdeel van een intensieve toer langs zeven zomerfestivals en twintig bekende podia.
zoeken
zoeken