Rake Klappen Bakel 2004

Muzieknieuws 23-05-2004 15:59

Na 2003 succesvol te hebben afgesloten met een Nederlands kampioenschap zocht ook de slagwerkgroep van Musis Sacrum een nieuwe uitdaging. Die is gevonden in de organisatie van "Rake Klappen Bakel 2004".

Rake Klappen is een boksgala op slagwerkgebied zoals dat reeds eerder door Musis Sacrum werd georganiseerd. In het kader van het jubileumjaar werd een speciaal programma samengesteld waarbij diverse genres slagwerk op zaterdag 5 juni 2004 worden gepresenteerd. In samenwerking met harmonie Musis Sacrum wordt sporthal De Beek te Bakel omgetoverd tot een sfeervolle concertzaal. Met professioneel geluid en verlichting zal alles worden gecomplementeerd.

De performing acts gedurende Rake Klappen Bakel 2004 worden verzorgd door:

  • The Drumbassadors
    De kleinste ‘drumband’ van Nederland, net terug van een tournee door Amerika en Japan; zij maken wereldmuziek. Zij combineren Europese, Afrikaanse en Amerikaanse grooves, sounds en loops op geheel eigen wijze. Staande ovaties zijn eerder regel dan uitzondering gebleken.
  • The Nerds on Drums
    Swingende muziek en gekke pasjes! Ruig slagwerk en rare bekken! Een show voor als het echt feest moet zijn.
  • Percussion Unlimited
    Zij bestaan uit een zogenaamd 'Backfield Ensemble' spelend op 'High-Tension' snares, quints en basedrums en een ritme sectie "Pit", gebruikmakend van minder traditioneel instrumentarium.
  • The Dutch Pipes & Drums
    Deze band treedt veelvuldig op als traditionele doedel-zakband. Het optreden geschiedt in wisselende samenstellingen; van volledige Pipe band met Highland Dancing Group tot miniband.
  • Banda Nobra
    De Braziliaanse samba uit de beginperiode is inmiddels aangevuld met samba-reggae, Afrikaanse, Cubaanse en funk ritmes. Deze groep is een graag geziene gangmaker.

De entree voor dit slagwerkspektakel bedraagt €10,00 per persoon. Vanaf 1 mei 2004 zijn entreekaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij: Drogisterij Kanters-Habraken, Gasterij "De Gouden Leeuw", Hotel-Café-Restaurant-Zaal "De Zwaan" en EDAH van Grootel in Bakel. Bestellen via rakeklappen@musissacrumbakel.nl is ook mogelijk. Eventuele informatie via tel. 0492-343784.
De zaal is op vrijdag 4 juni en zaterdag 5 juni 2004 vanaf 19.00 uur geopend.

Het programmabegin in sporthal "De Beek" is om 20.00 uur en gaat door tot ± 23.15 uur, gevolgd door een afterparty met DJ "De Vos".

Bekijk de website van Music Sacrum op www.musissacrumbakel.nl.

zoeken
zoeken