NPI zoekt muzikaal talent

Achtste Unsigned cd: The Young Ones

Muzieknieuws 01-06-2007 13:40

Unsigned The Young Ones wordt het thema van het achtste deel in de vermaarde Unsigned-serie van het Nationaal Pop Instituut. Op deze Unsigned cd’s krijgen talentvolle, jonge, veelbelovende Nederlandse artiesten in een bepaald genre de gelegenheid om zich met twee of drie professioneel opgenomen nummers aan het publiek en platenmaatschappijen te presenteren.

Voor deze editie zoekt het Nationaal Pop Instituut bands en artiesten in de leeftijdscategorie tot en met 21 jaar in het genre pop/rock. Hoewel de release pas gepland is voor voorjaar 2008, is de selectie nu al van start gegaan.

Voorwaarden voor deelname
  • je bent Unsigned, dus zonder platenmaatschappij,
  • je bent niet ouder dan 21 jaar, en
  • je speelt eigen werk dat in het genre pop/rock valt

Bands/artiesten die menen aan de voorwaarden te voldoen, kunnen hun demo (op cd, cd-r, mp3, video), biografie (inclusief contactgevens) en bandfoto vóór maandag 2 juli 2007 sturen naar onderstaand adres. Alle inzenders krijgen bericht voor 31 juli 2007. Meer informatie over het Unsigned Project is te vinden op popinstituut.nl.

Insturen materiaal

Nationaal Pop Instituut
o.v.v. Unsigned The Young Ones
Prins Hendrikkade 142
1011 AT Amsterdam
unsigned@npi.nl

Het concept Unsigned heeft al een hele lijst aan artiesten onder de aandacht kunnen brengen. Bekende namen die al deelgenomen hebben zijn onder andere Dignity (No Sweat, ’97), Racoon, Dyzack (Characters, ’97), Opgezwolle, Pete Philly, C-Mon & Kypski (Homegrown, ‘02), Gem, Voicst, zZz (College Radio, ‘03), Sabrina Starke, Ntjamrosie, Giovanca en Jav’lin (The Mighty 8, ‘07).

zoeken
zoeken