De Beatles brengen mogelijk nieuwe single uit

Ringo Starr en Sir Paul MCCartney gebruiken archiefopnames

Muzieknieuws 02-05-2007 23:21

De overgebleven leden van de Beatles, drummer Ringo Starr en Sir Paul MCCartney, gaan een nieuw single opnemen en uitbrengen. Ten minste, dat meldt de Britse krant The Sunday Express.

Het nieuwsblad schrijft dat voor het nieuwe nummer deels archiefopnames gebruikt worden.

De track, Now And Then, is gebaseerd op een opname van John Lennon, die Paul McCartney van Lennon's weduwe Yoko Ono heeft gekregen.

Volgens Sunday Express is het plan om Ringo Starr het nummer te laten indrummen en een opname van George Harrison uit het Beatles-archief te trekken, zodat alle vier de leden van de Fab Four weer samen te horen zijn op de nieuw single.

Jeff Lynne, zanger en gitarist van Electric Light Orchestra (ELO), is tevens werkzaam als producer. In die hoedanigheid was hij ook betrokken bij de oorspronkelijke opnamesessies. Lynne verklaart dat er een ruwe opname is, waarop wel een refrein te horen is, maar nauwelijks coupletten:
"The song had a chorus but is almost totally lacking in verses. We did the backing track, a rough go that we really didn't finish. It was sort of a bluesy sort of ballad, I suppose, in A minor. It was a very sweet song; I liked it a lot, and I wish we could have finished it."

Ander nieuws rondom Paul McCartney: de muzikant zal in juni ook een nieuw soloalbum uitbrengen: "Memory Almost Full". De release valt samen met de veertigste verjaardag van het klassieke Beatles-album "Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band".

zoeken
zoeken