Ninthe werkt met Neptunes aan debuutalbum

Amerikaanse producers helpen Amsterdamse zangeres

Muzieknieuws 20-04-2007 20:57

Ninthe, de 22-jarige Amsterdamse die het refrein zong in het nummer Zinloos van Lange Frans & Baas B, werkt met de leden van de Neptunes aan haar eigen album.

Ninthe Kiemeneij, zoals de zangeres voluit heet, zong tijdens een “open mic”-avond in de Amsterdamse Ministry haar liedjes.

Na het optreden stapte niemand minder dan Shay Haley, bekend als lid van N.E.R.D., op haar af en vroeg of ze de volgende dag "auditie" wilde doen op de hotelkamer van zijn goede vriend en collega Pharrell Williams.

Hulp van topproducers
Voor ze het wist, stond Ninthe in de Neptunes-studio in Virginia, waar ze begeleid wordt door grote producers als Chad Hugo en Chris & Drop.

Afgelopen woensdag, 18 april, verscheen Ninthe in het Vara tv-programma De Wereld Draait Door om te vertellen over haar samenwerking met de Amerikaanse topproducers, die eerder tracks produceerden voor beroemde artiesten als Snoop Dogg en Britney Spears. Uitzending gemist? Bekijk hier het item met Ninthe.

Album op komst
Momenteel werkt de zangeres met de twee laatstgenoemden aan haar eerste album. De nummers daarop zijn door Ninthe zelf geschreven.

Een tipje van de sluier krijgen we vast te horen op haar eerste single Rock Girl, die sinds 20 april in de winkels ligt. Wanneer het volledige album uitkomt, is nog niet bekend.
zoeken
zoeken