Zingende Trijntje houdt buren 's nachts wakker

Muzieknieuws 07-05-2004 16:33

Mooi is het niet, wél hard. De nachtelijke karaoke-sessies van Trijntje en haar vrienden leveren dan ook geen applaus op van de buren. Voor de duidelijkheid: het gaat hier niet om de bekende zangeres Trijntje Oosterhuis, maar om Trijntje Koning (59) uit Alkmaar.

Hoewel drummers regelmatig afspraken moeten maken met hun buren over tijdstippen waarop geoefend kan worden, is daarvan bij Trijntje geen sprake. Wel is er een piano die hoognodig gestemd moet worden, net als de stembanden van Trijntje en haar vrienden. De nachtelijke karaokesessies met vals zingende drinkebroers leveren regelmatig herrie op.

Een onzuivere zangstem is geen belemmering om deel te nemen aan deze competities. Integendeel, zegt Trijntje, beter bekend als 'de zingende buurvrouw': "Als ik en mijn vrienden mooie muziek willen horen, zetten we André Hazes wel op."

De politie is de afgelopen jaren al 62 keer aan de deur geweest wegens geluidsoverlast. Nu is de maat vol voor de woningbouwvereniging: Koning wordt haar huis uitgezet.

De zangeres vindt het allemaal maar onredelijk. In het Algemeen Dagblad vertelt ze:

"Ik denk aan andere mensen, maar niemand gunt mij mijn pleziertje. Laat ze watjes in hun oren stoppen. Denk je dat ik de buurman niet hoor kakken? En als hij een nummertje maakt, geniet ik daar ook van mee. (...) Het is allemaal jaloezie. Ik ben gezellig. Ik leef een leuk leven met veel vrienden en muziek. Zij lopen steeds met uitgestreken smoelen en willen per se de hele nacht slapen. Als ze dan zien dat wij midden in de nacht nog een kippetje op de barbecue gooien, dan kan iedereen begrijpen dat ze afgunstig zijn. Zou ik ook worden."

Vervangende woonruimte is nog niet gevonden. Ook Trijntjes bezittingen, waaronder de Amstel Bier-parasol, bierviltjes en de vettige barbecue zijn nog niet verhuisklaar.

"Nee joh, die hebben we nog nodig. Ik ga straks een kratje halen, want vanavond krijg ik bezoek. Gezellig."

zoeken
zoeken