Popsterren in een zombiefilm

Muzieknieuws 07-05-2004 14:18

David Bowie, Marilyn Manson, Ozzy Osbourne (Black Sabbath) en Gwen Stefani (No Doubt) hebben allen een wel heel bijzonder verzoek gekregen: ze zijn gevraagd om een zombie te spelen.

De film, getiteld "Diamond Dead", vertelt het bizarre verhaal van een zanger die toetreedt tot de bezetting van een opkomende rockband om hen vervolgens per ongeluk de dood in te jagen. Nadat hij een pact met de duivel sluit, keert de band terug uit de dood en wordt enorm succesvol.

De rolprent wordt gemaakt door George A. Romero en Rocky Horror Show-componist Richard Hartley. Romero maakte in het verleden de klassieker "Night of the Living Dead", waarin zombies symbool stonden voor leeghoofdige consumenten.

Op de officiële website van de film verklaart regiseeur Andrew Gaty wie hij vooor ogen heeft om de verschillende personages te spelen:
"We are finding out about David Bowie, Marilyn Manson and Ozzy Osbourne. We also discussed Gwen Stefani for Aria. I am particularly interested to hear your thoughts on Gwen. (...) The script is out to Marilyn for the role of Jesus Christ. Any comments?"

Voor mensen als David Bowie en Marilyn Manson zou het niet de eerste keer zijn dat ze de overstap maken naar het witte doek. Binnenkort is Marlilyn Manson te zien in The Heart Is Deceitful Above All Things". Die film gaat deze maand op het filmfestival in Cannes in premiere.

zoeken
zoeken