Deloitte Jazz Award 2004

Muzieknieuws 07-05-2004 13:52

Tenorsaxofonist Tom Beek, pianist Erik van der Luijt en altsaxofonist Joris Roelofs zijn zondagavond 4 april in het Bimhuis te Amsterdam genomineerd voor de finale van de Deloitte Jazz Award 2004. Juryvoorzitter Peter Krom maakte dit na afloop van de voorronde bekend. Zij zullen op woensdag 12 mei in het Bimhuis in de finale strijden om de hoofdprijs van € 20.000,-. De andere twee finalisten ontvangen elk een stimulansprijs van € 2.500.

Naast de drie gekozen finalisten namen bassist Thomas Winther Andersen en pianist Edwin Berg deel aan de voorronde. De deelnemers traden in een vol Bimhuis op met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Henk Meutgeert. Orkestleider Meutgeert en co-arrangeur Rob Horsting arrangeerden voor deze gelegenheid enkele composities van de kandidaten voor orkest. Tevens speelden de kandidaten een aantal stukken naar keuze met kleine bezettingen uit het orkest.

De winnaar van de Deloitte Jazz Award wordt uitgenodigd om tijdens de uitreiking van de Concertgebouw Jazz Award op dinsdag 1 juni in het Concertgebouw een gastoptreden te verzorgen. Deze oeuvre-prijs, bestemd voor een internationaal vermaard jazzmusicus, is dit jaar toegekend aan pianist/componist Chick Corea. Hij zal de Concertgebouw Jazz Award in ontvangst nemen uit handen van Concertgebouw-directeur Martijn Sanders. Corea treedt deze avond op met zijn eigen groep en met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Henk Meutgeert, aanvang 20.15 uur.

De Deloitte Jazz Award is een aanmoedigingsprijs voor jonge, getalenteerde jazzmusici die in Nederland gevestigd zijn, hier al een zekere bekendheid hebben verworven en aan het begin van een Internationale carrière staan. De Deloitte Jazz Award is het initiatief van accountants- en adviesorganisatie Deloitte. De prijzen zijn ter beschikking gesteld door de Andersen Foundation, een stichting die sociale en culturele projecten ondersteunt, met als doel een bijdrage te leveren aan de verdere beroepsontwikkeling van getalenteerde musici.

De Deloitte Jazz Award jury, voorgezeten door Peter Krom (Andersen Foundation), bestaat uit Hein van de Geijn (musicus, producer, docent), Paul Gompes (coördinator Dutch Jazz Connection), Amanda Kuyper (muziekjournalist), Jan Menu (musicus, producer), en Bert Vuijsje (journalist/jazzrecensent).

Kaartverkoop:
Kaarten voor de finale van de Deloitte Jazz Award 2004 op woensdag 12 mei zijn te reserveren bij het Bimhuis, tel. 020 6231361. Prijs € 12.

Kaarten voor de uitreiking van de Concertgebouw Jazz Award 2004 op dinsdag 1 juni zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Concertgebouw, dagelijks geopend van 10.00-19.00 uur. Telefonisch bereikbaar van 10.00-17.00 uur: 020 6718345. Prijs € 35,-. Zie ook www.concertgebouw.nl

Voor meer informatie:

Secretariaat Deloitte & Concertgebouw Jazz Awards:

Amsterdam Jazz Agency, tel: 020 4232294, e-mail: info@amsterdamjazzagency.com

zoeken
zoeken