Nieuw album van The Dillinger Escape Plan in de maak

Muzieknieuws 25-04-2004 21:15

De geniaal gekke muzikanten van The Dillinger Escape Plan zijn begonnen aan de opnames van een nieuw album: "Miss Machine".

Onder leiding van Steve Evetts, bekend van zijn werk voor onder andere Hatebreed, The Cure en Sepultura, is de innovatieve 'mathcore' band de studio ingedoken. Meedere zelfs, want de opnames vinden plaats in zowel NYC's Mission als de Water Recording Studio's.

Het langverwachte vervolg op het full-lenth album "Calculating Infinity" uit 1999, komt eind juli uit via Relapse Records. In Europa ligt "Miss Machine" begin augustus in de winkel.

Guitarist Ben Weinman:

"'Miss Machine' encompasses everything that we are about, everything we have been through as a band and everything that is important to us. We have enjoyed touring these past couple of years, but it is now time for new Dillinger music to surface."

De verwachtingen zijn hooggespannen: als geen ander zijn drummer Chris Pennie en zijn mede-bandleden in staat om jazz, technische, progressieve metal, en tegendraadse ritmes te vermengen met de chaos en energie van punk en new-school hardcore.

zoeken
zoeken