Henkjan Smits: nu ook online talentscouting
Muzieknieuws 23-04-2004 17:22
Hoewel Henkjan Smits naast de opnames van Idols inmiddels in vrijwel ieder radio- en tv-programma te gast is geweest, om over de interviews in kranten en tijdschriften nog maar te zwijgen, heeft hij toch kans gezien een nieuw project op te zetten: Talentscout.nlZoals de naam al aangeeft, is Talentscout.nl een site die het mogelijk maakt voor muzikaal talent om door te breken. Geïntereseerde mensen kunnen een demo uploaden als MP3-bestand. Zangers en zangeressen kunnen zich ook per telefoon openbaren.

Er is één voorwaarde: elke artiest moet al minstens 25 trouwe fans hebben. Mensen die graag willen dat een bepaalde artiest verder komt, moeten daarom op de Idols-manier via sms hun fanmail sturen. Henkjan Smits:

"Met deze site wil ik de ondoorzichtigheid van de zoektocht naar echt talent doorbreken. Iedereen kan zo meedoen en kan volgen hoe ik kritiek (opbouwend en afbrekend) geef op de ingestuurde meesterwerkjes van de talenten."

Smits is "op zoek naar muzikaal talent in al zijn vormen", al ligt de nadruk op zangers (m/v), vertolkers van het Nederlandse levenslied, songwriters en producers.

Hoeveel kans getalenteerde slagwerkers maken, is onbekend.

Henkjan Smits heeft een behoorlijke staat van dienst in de muziekindustrie. Hij werkte met Laura Fygi, Total Touch en Trijntje Oosterhuis, Kane en Herman Brood, maar is het meest bekend als voorzitter van de Idols-jury.