Vervolg 'We Are The World' op komst
Muzieknieuws 23-04-2004 16:54
De muzikale liefdadigheidscampagne 'We Are The World', de Amerikaanse versie van Band Aid van bijna twintig jaar geleden, krijgt een vervolg.De Amerikaanse muzikant en producent Quincy Jones organiseert een festival om geld bijeen te krijgen voor kinderen in door oorlog verwoeste steden. Dat zal op 16 mei in Rome plaatsvinden.

'We Are The Future' moet naar verwachting ruim een miljoen bezoekers naar het historische Circus Maximus trekken, aldus Jones.

Onder de uitgenodigde beroemdheden bevinden zich Alicia Keys, LL Cool J, Andrea Bocelli, en Herbie Hancock, maar ook niet-muzikale sterren als Muhammad Ali en Oprah Winfrey hebben een uitnodiging gekregen.

Quincy Jones (71) produceerde succesvolle albums van sterren als Michael Jackson. Hij was destijds ook producent van de hit 'We Are The World'.

Naar verluidt heeft Michael Jackson alles gedaan om ook bij het vervolg aanwezig te zijn, maar Quincy Jones weigerde samen te werken met de sterzanger van USA for Africa. Waarschijnlijk heeft dat alles te maken met de rechtszaken waarin de zanger verwikkeld is.

Michael Jackson schreef destijds de wereldwijde nummer één-hit 'We are the world' samen met Lionel Richie.

De opnames vonden plaats op de avond van de American Music Awards, op 28 januari 1985. Dit was de enige avond waarop de meeste deelenemende artiesten geen andere afspraken hadden.

Drumster Sheila E. is te horen als een van de vocalisten, John Robinson en Paulinho da Costa verzorgden respectievelijk drums en percussie op de single.

drummer links