Bintangs maken doorstart met nieuwe drummer
Muzieknieuws 23-04-2004 14:43
Grote onrust in het Bintangs-kamp. De legendarische rhythm & blues-band uit Beverwijk leek na veertig jaar uit elkaar te vallen. Inmiddels lijken de Bintangs toch door te gaan. Een reconstructie van de afgelopen paar dagen.Onlangs verliet drummer Burt van der Meij de Bintangs, waarna gitarist Jack van Schie besloot om ook te stoppen. Zanger en mondorgelspeler Gus Pleines zag daarna eveneens geen mogelijkheden meer om door te gaan, want zonder Jack wil Gus niet spelen.

Op 22 april stuurde de band dan ook een persbericht de deur uit met de mededeling dat het einde nabij leek:

"De huidige Bintangs-bezetting kan door deze ontwikkelingen niet meer optreden en de geplande concerten zullen worden geannuleerd."

Gelukkig hoeven de vele fans niet te treuren: Op 23 april verklaren bandleden Frank Kraaijeveld en Jan Wijte door te gaan met de Bintangs.

De nieuwe drummer wordt oude bekende Aad Hooft. Hij speelde ook tussen 1968 en 1974 met de Bintangs. Hooft is drummer van de hits "Ridin'" en "Travellin". Verder zijn er gesprekken met andere muzikanten.

De vertrokken drummer Burt van der Meij kwam in januari 2003 terug naar de Bintangs als opvolger van de overleden Kees Brouwer. In 1984-1985 was Van der Meij ook al actief in de Bintangs.

drummer links