Ebony Tears-label volgt Cold Blood Industries op
Muzieknieuws 22-04-2004 15:09
Gisteren meldde Slagwerkwereld al dat het platenlabel Cold Blood Industries (CBI) ophoudt te bestaan. Op het moment van schrijven was nog geen officiŽle verklaring beschikbaar. Inmiddels hebben de mensen van CBI het nieuws enigzins genuanceerd. In een persbericht schrijven Henri Sattler, Rogier Bos en Berthus Westerhuis namens Cold Blood Industries en het sublabel Ebony Tears:
"Dear media,
In addition to the recently published news about our record label we would like to add some things, because the news that has been published till now shows a very negative scenario."

Het doel van CBI was vooral getalenteerde bands te helpen die niet door de gevestigde platenlabels werden opgepikt. Op die manier werden releases van bands als INRI, The Monolith Deathcult en Katafalk uitgebracht.

De sympathieke doelstelling is volgens de medewerkers van het label eigenlijk niet haalbaar gebleken. Alle energie die erin gestoken werd, betaalde zich niet naar verhouding terug in resultaten, zo meldt de persverklaring.

Cold Blood Industries heeft daarom besloten te stoppen met het aantrekken van nieuwe bands nu de financiŽle situatie van het bedrijf nog gezond is en wil de nadruk van de activiteiten verleggen naar het sublabel Ebony Tears. Dat werd in 2003 opgericht. Hierop wordt "atmospheric music" uitgebracht in plaats van extreme metal, en dat blijkt een succesvoller idee.

Daarom is besloten de aandacht voortaan volledig richten op dit label, waarop bands als The Wounded en Imperia hun releases laten uitgeven. Ter geruststelling van alle liefhebbers van harde metal schrijven de mensen van CBI:

"The mailorder will continue as normal (through the Cold Blood Industries website) and also the availability of the released titles will not be endangered."