Nieuwe album Di-rect is "meer Di-rect dan ooit "

Naast cd ook theatertour voor Jamie Westland en band

Muzieknieuws 10-01-2007 15:45

Op vrijdag 9 maart verschijnt het nieuwe, titelloze album van Di-rect. Voor die tijd is de Haagse groep, met drummer Jamie Westland als drijvende kracht, al volop live te bewonderen: 15 januari start Di-rect's tour langs vrijwel alle theaters in Nederland.

Als voorproefje van de nieuwe cd, de opvolger van "All Systems Go!" uit 2005, verschijnt 16 februari de eerste single A Good Thing.

De release en tour volgen op een tumultueuze periode, waarin het bijna tot een split kwam. Eind 2005 reisden de vier jonge muzikanten door de Verenigde Staten in het kader van het MTV-programma Road Rally. Dat avontuur leverde veel inspiratie op, maar ook de nodige aanvaringen. Soms liepen de onderlinge spanningen hoog op.

De Haagse rockers hebben alle onderhuidse spanning inmiddels gladgestreken en zijn klaar voor een nieuw tijdperk in hun leven en carrière. De band heeft de nieuwe cd geen titel gegeven, want "het is meer Di-rect dan je tot nu toe ooit hebt gekregen", aldus drummer Jamie Westland:
"Voordat we naar Amerika gingen, hadden we al besloten dat we een meer basic plaat wilden maken. De reacties in Amerika versterkten dat gevoel. Door onze bijna break-up werden we helemaal terug geworpen op onszelf. Het was erop of eronder en wat overbleef waren vier gasten die muziek maken met elkaar. Zonder toeters of bellen om je nog achter te verschuilen. En zo is dit album ontstaan."

zoeken
zoeken