Op strooptocht met Hans Greeve

The Amazing Stroopwafels doen nieuwe theatertournee

Muzieknieuws 07-01-2007 23:09

The Amazing Stroopwafels trekken van januari tot en met april weer door Nederland en gaan in totaal zo'n 60 theaters af. Ze worden bijgestaan door Koos Pakvis en Hans Greeve op respectievelijk basgitaar en drums.

Stroopwafels Wim Kerkhof, Rien de Bruin en Arie van der Graaf reizen nu al zo’n 27 jaar stad en land af om hun liedjes ten gehore te brengen.

Na 18 albums, 40 singles en 5300 optredens werd het plan opgevat om een tournee te doen langs Nederlandse theaters, om de muziek op een heel andere manier voor het voetlicht te brengen.

Een groot succes: het kritische theaterpubliek raakte snel gecharmeerd van het aanstekelijke enthousiasme van The Amazing Stroopwafels. En wederzijds is de kennismaking met het theater de Wafels goed bevallen.

Nieuwe Strooptocht
Nu gaan The Amazing Stroopwafels opnieuw op strooptocht: een reis langs de Oude Maasweg naar Frankrijk, op weg naar Hawaï en Tahiti, bijna verzwolgen in de Bermuda Driehoek. Naast een Deens-Tsjechisch lied klinkt een verstilde ode aan het hotel van de 19e eeuw…

In dit nieuwe programma zijn veel reisavonturen op muziek gezet door de Stroopwafels. Wie veel reist kan veel verhalen. En dat geldt zeker voor globetrotter Wim Kerkhof die al meer dan 140 landen bezocht en bezong. Samen met Rien de Bruin (zang, gitaar en accordeon) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar) neemt hij het publiek mee vanaf de Lijnbaan in Rotterdam naar macaroni in de nacht (dat moet Italië zijn!), fijn kamperen met moderne vrouwen in Estland, Letland en Litouwen tot aan de planeet Mars.

Solodebuut voor Hans Greeve
Voor aanvang en in de pauze zal muziek gedraaid worden van Hans Greeve. zal uitkomen. De acht instrumentale stukken zijn uitsluitend eigen composities en arrangementen, waarin Greeve te horen zal zijn op drums, percussie, piano, toetsen, gitaar en alles wat meerammelt. Hans Greeve nam het allemaal zelf op, alleen is hij tot dusver nog niet tevreden met de complexe ideale eindmix. Naar verwachting komt Greeves eerste solo-cd later dit jaar uit.
zoeken
zoeken