The Gathering hot in het buitenland
Muzieknieuws 14-04-2004 14:13
Het gaat goed met The Gathering. Ook ver buiten de landsgrenzen weten mensen de muziek van drummer Hans Rutten en de overige bandleden steeds meer te waarderen. Voorlopig hoogtepunt: eind mei vertrekt The Gathering voor het eerst naar Rusland.Op 29 mei geeft de band een optreden in club DK Gorbunova. Dat biedt plaats biedt aan een publiek van tweeduizend mensen.

Het Russische label Irond Records heeft onlang een split-CD uitgebracht met de twee Gathering-EP's Black Light District (2002) en Monsters (2003).

Niet alleen in Rusland is The Gathering ontdekt. Sinds gisteren (13 april) zijn de twee eerste albums, "Always" en "Almost a Dance", opnieuw uitgebracht in de VS.

Bovendien is de band momenteel hartstikke succesvol in Chili: onlangs deed The Gathering twee concerten in Santiago voor drieduizend fans. De single "Liberty Bell" staat bovendien in Chileense Top 20.

De komende maanden treedt de band op in Griekenland, Rusland, Frankrijk, Duitsland en Hongarije. Ook de fans in eigen land worden niet vergeten: in Nederland vinden eveneens enkele concerten plaats.

drummer links