Most Outrageous Celebrity Moments
Muzieknieuws 12-04-2004 13:55
Het Amerikaanse VH1 heeft een ranglijst opgesteld van de 100 "Most Outrageous Celebrity Moments". De meest verschrikkelijke, dramatische en schandelijke uitglijers zijn verzameld. Op de lijst zijn ook diverse opmerkelijke 'muzikale' gebeurtenissen terug te vinden. De achtervolging van James Brown door agenten op een drukke weg, Ozzy Osbourne die bizarre dingen met dieren doet, Aerosmith's Steven Tyler die zijn dochter als stripper in een videoclip laat meespelen, ze staan er allemaal in.

Ergens halverwege de ranglijst staat de Noorse black metal band Mayhem. De bandleden waren als onderdeel van hun podiumact een dood schaap aan het opensnijden, toen de kop van een van de messen afvloog en met een boog tegen het hoofd van één van de fans in de zaal belandde.

Het slachtoffer, Per Kristian Hagen, hield er een schedelbreuk aan over. Hagen vertelde aan de lokale krant Bergensavisen:

"I was standing near the mixing board and talking with a friend. Suddenly I was hit in the head and knocked out. I don't remember seeing the sheep's head flying at me. I just remember I woke up on the floor."

Vanwege de operatie, werd de helft van Hagens lange haar afgeschoren. De metalfan vond dat nog het vervelendst:

"Now I'll probably have to shave the rest of it off, too."

De sexvideo van Tommy Lee en Pam Anderson belandde op nummer vijf.

De hartstochtelijke tongzoen tussen Britney Spears en Madonna belandde op nummer twaalf, maar Britney wordt nogmaals genoemd.

Op nummer 1 staat namelijk het bijzonder kortstondige huwelijk dat Britney Spears in Las Vegas sloot met Jason Allen Alexander. Beiden traden in januari 2004 in het huwelijk 'just for the hell of it', maar Britney liet zich na twee dagen al weer scheiden.

Of het popidool echt blij is met de hoge notering in deze dubieuze ranglijst, is onbekend.

drummer links