Winnaars TMF Awards 2004 bekend
Muzieknieuws 11-04-2004 16:41
Maar liefst 12.000 mensen waren aanwezig bij de uitreiking van de TMF Awards 2004 in Ahoy' Rotterdam. De Awards worden beschouwd als de belangrijkste muziekprijzen van Nederland. De winnaars waren dan ook zonder uitzondering dolenthousiast over hun prijs. Slagwerkwereld zet alle uitverkorenen overzichtelijk op een rijtje.Onlangs werd de band door hun platenmaatschappij aan de kant gezet, maar gelukkig wonnen ze daarna wel een Edison. En nu ze met een TMF Award in de categorie Beste Popgroep Nationaal naar huis mochten, lijkt de zon weer door te breken voor Krezip.

Keisha, Mutya en Heidi van de Sugababes wonnen een Award in decategorie Beste Popgroep Internationaal. Bovendien wonnen ze ook de 'hoofdprijs' in de nieuwe maar niet onbelangrijke categorie 'beste single van het jaar'. Dubbel feest dus.

De TMF Awards 2004 beleefde de negende editie. Al negen jaar lang bestaat ook de categorie Beste Zanger Nationaal en al negen jaar lang slaagt Marco Borsato erin zo'n Award te winnen. Hoewel het bijna een gewoonte lijkt te zijn geworden, was Marco erg blij met de aanvulling voor zijn uitpuilende prijzenkast. Beste Zanger Internationaal was Robbie Williams, helaas dit jaar niet zelf aanwezig tijdens de uitreiking.

Vorig jaar kreeg ze een award als beste nieuwkomer, dit jaar won Dominique van Hulst, beter bekend van Do als 'Beste Zangeres Nationaal'. Christina Aguilera kreeg in TMF Award als Beste Zangeres Internationaal.

Voor de derde keer op rij won Brainpower een TMF Awards in de wacht gesleept. De Brainiac (echte naam: Gert-Jan Mulder) won de in de categorie Beste Urban Act Nationaal (deze categorie heette eerder 'Rap en RnB'). Het gaat uitstekend met Brainpower: hij oogst momenteel veel waardering door zijn live optredens met een volledige begeleidingsband. Dankzij de ritmesectie (bassist Pablo Penton en drummer Anne Dirkzwager) swingt en grooved de band overtuigend.

Internationaal werden de Black Eyed Peas, live eveneens met uitstekende muzikanten, waaronder drummer Keith Harris, verkozen tot Beste Urban Act. Ze lieten daarmee grote namen als Beyonce en Eminem achter zich en dat is een hele prestatie.

Beste Rock Act Nationaal werd 's Neerlands rots in de branding Kane en The Rasmus uit Finland wonnen als Beste Rock Act Internationaal.

Award-winnaars in andere categoriŽn waren DJ's TiŽsto en Paul van Dyk (beste nationale respectievelijk internationale DJ). Voormalig Idol Jim en Hillary Duff ontvingen een Award als beste nieuwkomers. Jamie Westland en de overige bandleden van Di-Rect gingen met een TMF Award naar huis voor 'beste videoclip' voor "Rollercoaster". Internationaal gezien werd "Slow" van Kylie Minogue tot beste videoclip uitverkozen.

Voor de mensen die het spektakel gemist hebben: de komende dagen worden de TMF Awards 2004 nog verschillende malen op tv herhaald.

drummer links