Nieuw festival in Rotterdam
Muzieknieuws 10-04-2004 17:17
Hoewel liefhebbers van live muziek op het hoogte punt van het festivalseizoen bijna dagelijks aan hun trekken kunnen komen, presenteert Mojo Concerts desondanks een nieuw festival.Op 19 en 20 juni zal 'Rotterdam Import' plaatsvinden. Het nieuwe urban festival staat in het teken van R&B, hiphop, nu-jazz, funk, soul en dancehall.

De eerste namen zijn inmiddels bevestigd: The Roots, The Black Eyed Peas, Bebel Gilberto en Zuco 103 zullen acte de présence geven.

Dat is ook voor slagwerkliefhebbers smullen, want Roots-drummer ?uestlove Thompson, Zuco's Stefan Kruger en Keith Harris van de Black Eyed Peas zijn uitstekende drummers.

De organisatie is in handen van de programmeurs van het vroegere Drum Rhythm Festival in Amsterdam.

Festival- en concertorganisator Mojo moest na 2002 met dat grote festival stoppen omdat geen nieuwe sponsor gevonden kon worden. Wieneke de Knegt, woordvoerder namens Mojo Concerts, laat echter weten dat Rotterdam Import geen vervanger is van het Drum Rhythm festival, maar een geheel nieuw evenement.

Het festival speelt zich af in de zalen van de Cruise Terminal, Las Palmas en in een grote tent naast Café Rotterdam. De capaciteit ligt op 7500 mensen per dag. De entree bedraagt 45 euro voor een dagkaart en 80 euro voor een twee-dagenkaart.

drummer links