Inschrijving Dutch Jazz Competition 2004 gestart
Muzieknieuws 06-04-2004 15:55
De inschrijving van de Dutch Jazz Competition 2004 is op 1 april van start gegaan! Talentvolle jazzgroepen en -musici kunnen zich aanmelden door een inschrijfformulier samen met een demo-cd, biografie en foto op te sturen naar de Dutch Jazz Competition. De finale van het concours vindt plaats op zaterdag 11 juli tijdens het North Sea Jazz Festival 2004. Dan zal bekend worden wie de winnaars zijn van de "Beste Groep", "Beste Eigen Compositie" en "Beste Solist ". De inschrijfperiode sluit op 1 mei 2004.Alle inzendingen worden beoordeeld door een 'blindfolded' vakjury, bestaande uit musici, programmeurs en critici. Zij krijgen geen inzage in de namen van de deelnemende groepen en musici. De jury selecteert 18 groepen, die verdeeld over drie semi-finales strijden om een plaats in de finale. De semi-finales vinden plaats op 10 juni in het SJU Jazzpodium (Utrecht), 11 juni in Paradox (Tilburg) en 17 juni in het Bimhuis (Amsterdam). Na de laatste semi-finale wordt bekend gemaakt welke zes groepen optreden in de finale tijdens het North Sea Jazz Festival 2004, in de Spiegeltent op zaterdag 11 juli .

Meedoen aan de Dutch Jazz Competition betekent kans maken op een uitgebreid prijzenpakket. De hoofdprijs "Beste Groep 2004" bestaat uit onder meer uit de bekostiging van meerdaagse opnamen in een gerenommeerde studio in Nederland, nationale en internationale promotie op 1500 radiostations via Radio Nederland Wereldomroep en een 'eigen' optreden tijdens het North Sea Jazz Festival 2004. Aan de prijzen voor "Beste Eigen Compositie 2004" en "Beste Solist 2004" zijn geldbedragen verbonden van 2.270,-. Alle winnaars krijgen in het jaar na het winnen van de prijs publicitaire en zakelijke ondersteuning van de initiatiefnemers van de Dutch Jazz Competition.

Het inschrijfformulier wordt landelijk verspreid via conservatoria, muziekscholen, bibliotheken, platenzaken, podia, oefenruimtes en diverse andere muziekinstellingen. Ook is het formulier te downloaden via de website www.dutchjazzcompetition.nl

De Dutch Jazz Competition heeft als doel talentvolle Nederlandse jazzmuzikanten en groepen de mogelijkheid te bieden om zich jaarlijks te presenteren aan het grote publiek, de pers en de muziekindustrie. Dit jaar vindt de vierde aflevering van de Dutch Jazz Competition plaats. De vorige edities werden gewonnen door Jamesz met Izaline Calister (2000), On the Line (2001) en Agog (2002). Met ingang van 2004 zal de Dutch Jazz Competition voortaan tweejaarlijks worden georganiseerd.