Paul Atkinson overleden
Muzieknieuws 06-04-2004 13:12
Paul Atkinson, muzikant, rock-and-roll pionier en invloedrijk A&R manager bij 'major' labels CBS, RCA en MCA, is op 58-jarige leeftijd overleden in zijn slaap. Dat meldt Associated Press. Atkinson leed aan kanker, kreeg leverdialyse en had al tweemaal een lever transplantatie ondergaan.Atkinson begon zijn muzikale carriere bij The Zombies in 1962. De band scoorde ondanks hun afstotelijke naam diverse grote hits in de jaren zestig van de vorige eeuw, waaronder "She's Not There" (later ook een hit voor Santana), "Tell Her No" en "Time of the Season". In 1967 gingen The Zombies uit elkaar.

Vervolgens maakte de Britse muzikant de overstap naar de industrie: Atkinson werd een succesvolle talentscout. Hij stelde onder meer Judas Priest, Abba, Bruce Hornsby, Mr. Mister, Michael Penn, en Patty Smyth onder contract.

Kort voor zijn dood, eind januari van dit jaar, kwamen Atkinson en de overige oorspronkelijke leden van The Zombies bijeen tijdens een diner in Hollywood, California. Het was voor de eerste maal in dertig jaar dat de band in z'n geheel weer samen was.

Geboren in Cuffley, Engeland in 1946, bracht Atkinson de laatste twintig jaar door in Los Angeles. Onlangs ontving hij de "Recording Academy's President's Merit Award", een onderscheifing voor zijn bijdrage aan de muziek.