Cool Jimmy winnaar 3FM Serious Talent-poll

Band met Tony Peroni jr. wint plek op Solar Weekend Festival

Muzieknieuws 31-07-2006 16:51

Cool Jimmy, met Tony Peroni jr. (foto) op drums, is de kersverse winnaar van de Serious Talent-verkiezing door 3 FM. De Utrechtse groep heeft daarmee een plek gewonnen op de 3FM Main Stage van het Solar Weekend Festival op 5 en 6 augustus aan het recreatiewater De Weerd in Roermond.

Uit de ruim duizend (!) bands en artiesten die zich hadden aangemeld voor Serious Talent, selecteerde 3FM twee bands die kans maakten op een optreden op het Solar Weekend Festival. De bands die werden geselecteerd, Cool Jimmy en Elstar, waren afgelopen weekend te gast in het radioprogramma That's Live waar presentator Gerard Ekdom bekend maakte dat de meeste luisteraars van 3FM de voorkeur gaven aan Cool Jimmy.

Lange tijd hielden de stemmen elkaar in evenwicht, maar uiteindelijk won Cool Jimmy overtuigend met 76 procent van de stemmen.

Met de programmering van Cool Jimmy is het Solar Weekend compleet. Samen met radiozender 3FM en MTV organiseert Extrema het crossoverfestival in Roermond. Solar Weekend biedt vijf muziek-area’s met house, techno, electro, hiphop en pop. Verder is er een heuse strandcamping en worden er workshops graffiti-bombing, hiphop, schilderen en percussie gegeven. Ook is er een onder andere een theaterboulevard en een kinderdroompaleis.

Andere acts die naast Cool Jimmy op Solar Weekend spelen, zijn onder andere Opgezwolle, Pete Philly & Perquisite, Jawat!, David Gilmore Girls, Afrika Bambaataa, Kraak & Smaak, Don Diablo, Kubus en Nuno Dos Santos.

Een weekendticket kost € 49, een combiticket (inclusief camping) komt op € 59 en een dagkaart kost € 39 (allemaal exclusief bemiddelingskosten). De voorverkoop verloopt via www.extrema.nl, TicketBox en FNAC (België). Meer details inclusief het volledige programma, vind je op www.solarweekend.com.

Wil je Cool Jimmy's optreden in Paradiso, Amsterdam online bekijken, klik dan hier.
zoeken
zoeken