Nieuwe albums Outkast en Audioslave
Muzieknieuws 31-07-2006 13:03
Twee nieuwe albums van twee grote bands. Vanaf 21 augustus kun je 'Idlewild' van Outkast in de winkels vinden en begin september ligt 'Revelations' van Audioslave in de schappen. De twee bands zijn terug met twee knallende albums waarop zelfs wereldmuziek van Audioslave te horen is. Volgens Big Boi van Outkast hoor je op hun album 'vintage Outkast'.Audioslave - Revelations
Op 4 september verschijnt het nieuwe album van Audioslave, 'Revelations' genaamd. De heren hebben weer een album vol herkenbare Morello-rifs, stuwende Commerford-basslines, Wilk-geroffel en de herkenbare Cornell-krijs afgeleverd. Afwisselender dan de vorige plaat, de heren schuwen de wereldmuziek niet op dit album en duiken ook de rockhistorie in. De eerste single 'Original Fire' is daar een voorbeeld van en komt meteen al lekker binnen, met een herkenbare refrein en sound.

Outkast - Idlewild
'Idlewild', het nieuwe studioalbum van Outkast ligt vanaf 21 augustus in de winkels. De gelijknamige film zal in Amerika vanaf 25 augustus in de bioscopen te zien zijn. De film zal volgende jaar pas in de Nederlandse bioscopen gaan draaien.

De film 'Idlewild' werd geschreven en geregiseerd door Bryan Barber. Twee talentvolle jonge kunstenaars brengen in Idlewild zowel hun strijd om de liefde als hun gevecht voor de muziek over het voetlicht. De hoofdrollen in deze musical worden gespeeld door de twee leden van Outkast : André Benjamin en Antwan André Patton, beter bekend als respectievelijk André 3000 en Big Boi. 'Idlewild' speelt zich af in de jaren dertig. In die tijd werd alcohol verboden in de Verenigde Staten, en natuurlijk ontstonden er vervolgens gelegenheden waar mensen toch sterke drank konden nuttigen. Zo’n illegale kroeg werd een speakeasy genoemd. Percival en Rooster werken in een speakeasy. Percival is een verlegen pianist en wordt vertolkt door André Benjamin. Hij heeft te maken met Rooster, de uitsloverige bedrijfsleider van de speakeasy, een rol van Antwan Patton.

Hoewel de film zich afspeelt in de jaren dertig, koos Outkast ervoor om geen muziek uit die periode te maken. Sommige liedjes uit de film staat op de cd, maar het is geen soundtrack, "it's vintage Outkast," aldus Big Boi.
drummer links