Eternity wint Battle of the Drums Zomercarnaval

Muzieknieuws 31-07-2006 10:32

De percussie- en brassband Eternity heeft op vrijdagavond 28 juli de Battle of the Drums van het Rotterdamse Zomercarnaval gewonnen. De groep uit Amsterdam mag zich een jaar lang Beste Brassband Ortel Zomercarnaval noemen. Naast een geldprijs won de groep een plek in de parade tijdens het befaamde Nottinghill Carnival in Londen, van 26 t/m 28 augustus.

De drumwedstrijd is traditineel een opwarmer voor de parade met praalwagens die de dag erna door de Rotterdamse binnenstad trekt.

De jury roemde Eternity Brass om de hoge kwaliteit van ritme en muziek, juiste harmonie en gevarieerde show. Ook was de jury zeer te spreken over de prachtig uitgevoerde kleding, die “de juiste carnavalsuitstraling” had. De 30-koppige brassband behaalde daarmee de hoogste score van de vier finalisten. Eternity Brass volgt TOK Rhythm & Brass uit Dronten op, die de titel in 2005 in de wacht sleepte.

De kersverse winnaar was tijdens het Zomercarnaval direct in actie te zien: Eternity Brass voerde de straatparade aan met de nieuwe Queen Zomercarnaval.

De Battle of Drums trok dit jaar ruim 60.000 bezoekers naar het centrum van Rotterdam. Het Zomercarnaval werd 22 jaar geleden opgezet door een groep Antilliaanse carnavalsvierders.
zoeken
zoeken