Ticket for Tibet weer in de bres voor Tibetanen
Benefietfestival met veel live muziek
Muzieknieuws 30-07-2006 11:55
Zaterdag 27 augustus vindt voor de tweede keer het Ticket for Tibet festival plaats. Doel is om de Tibetanen geestelijk en financieel te steunen in hun vreedzame strijd tegen China, dat het Tibetaanse volk wordt al meer dan een halve eeuw onderdrukt.Op Aquabest bij Eindhoven kun je met ceremoniemeester Eric Corton genieten van een superbreed programma van onder meer muziek, film, cabaret en theater.

Muziek!
De muziek komt van onder andere The Shavers, Spinvis, Epica, Osdorp Posse, VanKatoen, zZz, Gem, Band zonder Banaan, JW Roy, Powervice, El Pino and the Volunteers, en verschillende dj’s.

Theater
In de theatertent treden onder anderen de Comedy Train en Gerard van de Maasakker op. Daarnaast worden er films vertoond en debatten gevoerd over de Tibetaanse zaak.

Eindhoven Rockcity Area
Nieuw dit jaar is de Eindhoven Rockcity Area. Hier worden nog de nodige extra decibellen in de strijd gegooid. Check www.ticketfortibet.com voor de laatste informatie over het programma, want er komen nog wat verrassingen aan... Met als klap op de vuurpijl de Old Stars Surprise Act!

Tibet-dorp
In het ‘Tibet-dorp’ kun je zelf kennismaken met de rijke Tibetaanse cultuur en tradities. Je kunt er tattoo’s laten zetten of een Tibet-coupe laten knippen. Er zijn modeshows, vele kinderactiviteiten en je kunt op consult bij een traditionele Tibetaanse arts!

Vanwege de belangeloze inzet van de organisatie en de artiesten gaat een deel van de opbrengst naar het bouwen van een onderkomen en een school voor weeskinderen in Oost-Tibet.

Met muziek en cultuur steunt het festival de geweldloze strijd van de Tibetanen tegen hun onderdrukkers. Juist nu China zich meer openstelt voor de buitenwereld is het belangrijk om internationale betrokkenheid te blijven bevorderen en te strijden voor het behoud van deze unieke cultuur. In de woorden van de Dalai Lama:
“Our rich culture, peaceful outlook and respectful attitude to the environment contain a wealth of experience that can be of widespread benefit to others. Humanity would be poorer if [these traditions] were to be lost.”

Succesvolle eerste editie
Dit jaar sluit Ticket for Tibet opnieuw het festivalseizoen af in het laatste weekend van augustus. In 2005 kwamen zo’n 3500 bezoekers af op de eerste editie van het Ticket for Tibet festival. In de stralende zomerzon genoten ze van een ijzersterke programmering met onder meer Racoon, de Heideroosjes, Osdorp Posse en Peter Pan Speedrock.

Tickets
Tickets à € 25,- zijn inmiddels verkrijgbaar via www.ticketfortibet.com, Ticketbox en Free Record Shop.