Meest taboedoorbrekende videoclip ooit

Madonna wint MTV-verkiezing

Muzieknieuws 26-07-2006 10:52

Madonna's Like A Prayer is gekozen tot de meest baanbrekende videoclip aller tijden. MTV organiseerde een verkiezing van 'video's die taboes doorbraken' ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de muziekzender.

In de videoclip zie je brandende kruisen, bloedende beelden en verleidt Madonna een zwarte Jezus. Dat leidde zelfs tot een veroordeling door het Vaticaan.

Madonna liet onder meer Baby One More Time van Britney Spears, Rock DJ van Robbie Williams en Thriller van Michael Jackson achter zich. De zangeres staat ook met de clips van de nummer Ray Of Light en Vogue in de top tien.

Het winnende nummer is afkomstig van het gelijknamige album "Like a Prayer" uit 1989. Hierop is Sandra Crouch op tamboerijn te horen, naast percussionisten Luis Conte en Paulinho Da Costa en drummers Jonathan Moffett, John "JR" Robinson en Jeff Porcaro. Laatstgenoemde speelt overigens ook marimba op het album.

Ook Madonna's meest recente hitalbum, "Confessions From A Dance Floor", bevat de nodige hitsingles met bijbehorende stomende videoclips. Nieuwsgierig? Bekijk Get Together, Madonna's allernieuwste video.
zoeken
zoeken