NJOY: nieuwe aanwinst op volle festivalmarkt.
Muzieknieuws 05-03-2004 12:44
ID&T, de bekende organisatie van dance parties, organiseert komende zomer een nieuw festival onder de naam NJOY. Het festival wordt gehouden op hetzelfde terrein waar ook het Lowlands festival wordt gehouden, bij Six Flags in Biddinghuizen.NJOY is breed opgezet. Van 11 tot en met 14 juni kan het publiek genieten van de laatste trends op het gebied van muziek, sports, games, thrills, street-art, theater en film.

De voorlopige line-up van live acts bestaat onder andere uit Kane, Anouk, Hind, Krezip, Di-rect en Brainpower.

Ondanks de vele festivals die iedere zomer georganiseerd worden, ziet ID&T NJOY als een welkome aanvulling in festivalland. Sander Groet, woordvoerder van de party-organsatie:

"Wij liepen al langere tijd rond met de gedachte om een breed meerdaags festival te ontwikkelen. Dus niet alleen dance, maar voor bezoekers die het leuk vinden om een festival te bezoeken waar meerdere muziekstromingen aan bod komen en waar het festivalgevoel net zo belangrijk is als het muzikale aanbod. We merken dat de huidige generatie niet meer zo in hokjes denkt en makkelijk schakelt tussen dance, urban, Nederlandstalig, pop en rock. Met NJOY kiezen we voor een volledig andere invulling van de muziek en de acts, meer gericht op een bredere smaak en meer van deze tijd."

Naast live muziek is er een bioscoop en een theater met diverse optredens en zal het attractiepark van Six Flags bij het festival worden betrokken. In feite lijkt de brede opzet op bijvoorbeeldd Lowlands, een festival waar eveneens een brede waaier aan muzikale stijlen samensmelt met (straat)theater, stand up comedy en films.

De voorverkoop start aanstaande zaterdag 6 maart. Kaarten kosten 35,- voor een dagkaart (zaterdag of zondag) of 75,- voor een weekendkaart (inclusief toegang Six Flags Holland voor de zaterdag/zondag).