Tilburg Tambor viert jubileum
Slagerij van Kampen en Yama Yama topacts editie 2006
Muzieknieuws 17-03-2006 16:29
Op zaterdag 1 juli en zondag 2 juli vindt de vijfde editie plaats van het geheel gratis toegankelijk en veelzijdig percussie en slagwerkevenement Tilburg Tambor. De organisatie is erin geslaagd om in het kader van haar jubileum voor zaterdagavond 1 juli de origineelste band van Nederland te contracteren: “Slagerij van Kampen”.Drums in de hoofdrol zoals je ze nog nooit gehoord of gezien hebt. Akoestische power met harmonieuze arrangementen. Eigenzinnig en swingend, overdonderd en spectaculair. De kleurrijke composities zijn verzameld op meer dan 10 albums en worden live uitgevoerd door vier slagwerkers en een multi-instrumentalist.

'Slagerij van Kampen' is een popgroep die uitsluitend op slagwerkinstrumenten speelt. Hun betrokkenheid met de wereld wordt vertaald in etnisch getinte, originele composities. Dat de drums, het meest universele en misschien wel het oudste instrument op de menselijke stem na, wel degelijk de hoofdrol kunnen spelen wordt telkens weer bewezen. Slagerij van Kampen is in 23 jaar uitgegroeid tot een fenomeen waar Nederland trots op mag zijn. Uitgegroeid tot role-model voor vele andere slagwerkgroepen en een van de meest spelende bands met uitverkochte concerten, een Edison en een gouden plaat.

Slagerij van Kampen kun je tijdens Tilburg Tambor 'live' meemaken, horen, zien en vooral ook voelen; vette muziek met een enorme eigentijdse zeggingskracht en drumpower. Een concertavond en traktatie die je niet mag missen. Noteer alvast maar in je agenda. Voorafgaand aan het optreden van Slagerij van Kampen wordt het publiek opgewarmd door de bekende Tilburgse en organiserende batacudagroep El Nio.

Een optreden van de voornamelijk Ghanese groep Yama Yama staat tijdens Tilburg Tambor gepland op zondag 2 juli. Yama Yama is een van de bekendste en succesvolste West-Afrikaanse highlife bands die Europa op dit moment kent. De groep combineert traditionele percussiemuziek met moderne Afrikaanse pop en highlife. Yama Yama staat garant voor een wervelende show waarbij je moeilijk kan stil staan. De organisatie van Tilburg Tambor zal binnenkort nadere gegevens presenteren van het gevarieerde en kleurrijk programma voor jong en oud.