Intwine , LXO en Di-rect op Festival Mundial
Muzieknieuws 15-02-2004 18:29
Intwine, Di-rect en The League of XO Gentlemen (LXO) zijn de bekendste Nederlandse artiesten die dit jaar optreden tijdens Festival Mundial in Tilburg.Festival Mundial is een multicultureel festival in Tilburg dat jaarlijks bijna 150.000 bezoekers trekt. Het festival wordt dit jaar op 19 en 20 juni gehouden.

Intwine, met drummer Jeremy Bonarriba in de gelederen, is de band rond zanger Roger Peterson, die bekend werd door Idols. Di-rect is een razendpopulaire punkrockformatie uit Den Haag, mede dankzij drummer Jamie Westland. The League of Extra Ordinary Gentleman is de nieuwe band van Rude Boy, de vroeger voorman van de Urban Dance Squad. Rude Boy doet zijn ding nu onder de naam Sir Antagonist op de vette grooves van Maartje Simons.

Naast bekende Nederlandse artiesten staan ook artiesten uit de Derde Wereld op het podium tijdens het twee dagen durende festival. Zo kan het publiek luisteren naar de Malinese zangeres Rokia Traor'e en komt Ba Cisokko uit Guinnee voor de tweede keer naar Tilburg.

Festival Mundial wordt voor de zeventiende keer gehouden. Naast het slotfestival in het Tilburgse Leypark worden ook een aantal kleinere festivals in Midden-Brabant gehouden. Voorbeelden hiervan zijn Mundial in de Klas, Via del Mondo Kinderstem en Mundial on Tour. Dit laatste evenement is een tour van een aantal Afrikaanse muziekgroepen langs Nederlandse theaters en podia. De voorverkoop voor Festival Mundial begint op 1 maart.

drummer links