"More Than A Woman": bijzonder compilatiealbum
Muzieknieuws 10-02-2004 22:09
Op 14 februari, Valentijnsdag, komt een bijzonder verzamelalbum uit: "More Than A Woman". Hierop kruipen nationale en internationale bands (met zangers) in de huid van een vrouw en coveren een nummer dat door een vrouw is geschreven of beroemd is gemaakt. Coparck doet Björk, Club Diana ABBA en Pfaff vergrijpt zich aan Pat Benatar. Ook Dolly Parton, Madonna, en Mary J. Blige gingen onder het mes. Het grootste deel van de 19 deelnemende bands komt uit Nederland. Zo zijn onder meer ook Blimey!, Lawn, Mist en Meindert Talma op deze cd te vinden.

Het resultaat is "grappig, ontroerend en verbazingwekkend tegelijk", aldus Michael Milo, zanger/gitarist van King Me en initiatiefnemer. De band King Me is zelf eveneens op de CD vertegenwoordigd. In een interview met de VPRO vertelt Milo:
"Eigenlijk wilden we een split-single uitbrengen, maar dat werd zo duur dat we ervoor kozen om een hele cd uit te brengen. Het moest natuurlijk wel iets bijzonders worden en daarom gingen we op zoek naar een rode draad. Uiteindelijk werd dat ‘genderbending’."

Morgen, woensdag 11 februari, is de officiële presentatie in Club 3voor12 van de VPRO.

Op Valentijnsdag, 14 februari, is
"More Than A Woman" voor een toepasselijk lief prijsje via My First Sonny Weissmuller Recordings te verkrijgen.