John Engels gekozen tot Jazzdrummer van het Jaar

Slagwerkkrant Poll Award 2022 voor John Engels

Muzieknieuws 17-08-2022 09:58

Tussen nu en 25 augustus maken we in tal van categorieën de winnaars bekend van de Slagwerkkrant Poll Awards 2022. De volledige uitslag vind je in Slagwerkkrant 231 (september-oktober 2022). Vandaag publiceren we de nummer 1 en de top 10 in de categorie Jazzdrums Benelux. John Engels krijgt dit jaar de Slagwerkkrant Poll Award voor Jazzdrummer van het jaar. Gefeliciteerd John!

Op het Slagwerkkrant pollformulier 2022 maakten duizenden lezers en websitebezoekers hun keuze bekend. Zij konden voor de 38ste keer kiezen wie ze de beste slagwerkers van het jaar vonden en wat volgens hen de meest innovatieve, leuke, goede productlanceringen van het afgelopen jaar waren. 

Bekijk elders op Slagwerkkrant.nl alle Slagwerkkrant Poll Awards 2022: zoek 'poll'. 


In Slagwerkkrant 231 (sept-okt 2022) vind je het volledige overzicht.
Slagwerkkrant ligt in de winkel of kan je
in onze webshop Muziekmagazines.nl bestellen.

foto's door Eric van Nieuwland

De uitslag in de categorie Jazzdrums Benelux
1. (1) John Engels
2. (3) Jamie Peet
3. (2) Joost Kroon
4. (-) Marcel Serierse
5. (4) Martijn Vink
6. (-) Karen Willems
7. (6) Hans van Oosterhout
8. (-) Bruno Castelucci
9. (9) Kim Weemhoff
10. (5) Wim de Vries
runner-up: Sun-Mi Hong

 

John Engels heeft tal van keren sinds de start van de Slagwerkkrant Poll de eerste plek in de Jazzdrums Benelux categorie bezet.

Dat hij net als vorig jaar opnieuw tot nummer één is gekozen heeft ongetwijfeld te maken met dat hij super actief blijft, ondanks zijn 87 jaar.  

Hij bracht met Benjamin Herman en Joris Teepe het album When Will The Blues Leave uit, waarop de single The Peacocks staat, die inmiddels 3 miljoen keer gesteamed is op Spotify! 

En op North Sea Jazz 2022 deed het trio een geweldig optreden, met een zeer stuwende, muzikaal spelende John Engels! De foto's boven zijn gemaakt bij dat optreden.  

John Engels zal met saxofonist Benjamin Herman en bassist Tobias Nijboer een optreden verzorgen tijdens het 40 Jaar Slagwerkkrant Jubileumfeest in Q-factory Amsterdam, 15 september. Info elders op Slagwerkkrant.nl.

 

 

zoeken
zoeken