Metallica en Evanescence winnaars Grammy Award
Muzieknieuws 09-02-2004 11:15
Metallica heeft een Grammy gewonnen in de categorie "Best Metal Performance". Drummer Lars Ulrich en de overige Metallica-leden versloegen dankzij het nummer "St. Anger" genomineerden als Korn ("Did My Time"), Marilyn Manson ("mOBSCENE"), Spineshank ("Smothered") and Stone Sour ("Inhale").

Tijdens de zesenveertigste uitreiking van de jaarlijkse Grammy Awards viel ook Evanescence in de prijzen, in de categorie "Hard Rock Performance" dankzij "Bring Me to Life". Daarmee werden drummer Rocky Gray en de overige Evanescence-leden verkozen boven acts als Audioslave ("Like a Stone"), Godsmack ("Straight Out of Line"), Jane's Addiction ("Just Because"), and Queens of the Stone Age ("Go With the Flow").

Evanescence viel dubbel in de prijzen, want ook in de categorie "Best New Artist" ging de band er met de hoofdprijs vandoor.

Zangeres Amy Lee en ex-Evanescence gitarist Ben Moody, verschenen tot verrassing van velen samen op televisie om samen de prijs in ontvangst te nemen.

De Grammy Awards worden beschouwd als een prestigieuze prijs, vergelijkbaar met de Oscars in de filmwereld. De prijzen zijn een initiatief van de 'recording industry' en worden jaarlijks uitgereikt door de Recording Academy.

drummer links