Mario Goossens genomineerd voor Zamu Award
Muzieknieuws 23-01-2006 11:35
Op 7 februari 2006 worden de Belgische Zamu Music Awards 2005 uitgereikt, een eerbetoon aan de meest verdienstelijke muziek-persoonlijkheden van het afgelopen jaar.Muziekcentrum Vlaanderen organiseert de jaarlijkse Awards, waarbij een selecte mediajury bepaalt wie er genomineerd wordt. Eén van die genomineerden is slagwerker Mario Goossens.

Veelgevraagd
Hoe wordt je één van de beste en meest gevraagde drummers van België? Door hard te werken natuurlijk. Maar Mario Goossens groeide uit tot een drummer met iets extra's, het soort drummer dat iedereen graag in zijn band wil hebben, aldus de Slagwerkkrant (nr. 130, nov-dec 2005).

The Hoodooclub, Noordkaap, Angelico, Monza, Hooverphonic, de Britse bands Thunder en Winterville - allemaal wilden ze graag Mario Goossens. Als studiodrummer was hij ook al te horen op albums van Tom Helsen, Calibre en Janez Detd.

In 2005 drumde hij de nieuwe Hooverphonic in en zat hij ook op de drumstoel bij Cowboys & Aliens, Solitary Saint en zijn moederband Triggerfinger.

Kiezen van de winnaars
De uiteindelijke winnaars van de Zamu Music Awards worden bepaald door de Vlaamse muziekwereld: zangers en muzikanten (zamu-leden), platenfirma’s, uitgevers, organisatoren, muziekmedia, studio’s, managers en bookers.

Zamu kiest de winnaar van de Lifetime Achievement Award, de bekroning van een artistieke carrière.

Het publiek beslist mee wie de beste song van 2005 maakte en bepaalt welde de beste muziek-DVD is. Op 12 februari 2006 zendt Canvas de awarduitreiking uit.

Tot de laureaten van vorige edities behoren Toots Thielemans, Will Tura, Wannes Van De Velde, Arno, Roland, Rocco Granata, Willem Vermandere, Philip Catherine, Adamo, Johan Verminnen en Raymond van het Groenewoud.

Meer info vind je hier.
drummer links